Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Szeretnék megtanulni élvezhető...

Szeretnék megtanulni élvezhető videókat készíteni. Hogy, hol kezdjek neki?

Figyelt kérdés

először is arra gondoltam, hogy valami egyszerűbb szoftverrel kezdenék , mint adobe premiere elements

ha megy, akkor váltanék... de próbálgatom a programot, nézem a tutoriálokat youtube-n, de nagyon alapok vannak csak hozzá

2019. okt. 12. 11:32
 1/3 anonim ***** válasza:

Az adobe termékek a felső kategóriát képviselik, ennek megfelelően meglehetősen összetettek egy kezdő számára.

Egyébként a szoftver segít neked megvalósítani az elképzeléseidet, de jó videót ne az csinál, hanem TE.

Milyen témakörű videókat szeretnél ? Csak nem YouTuber akarsz lenni ? Mert akkor viszlát! :)

2019. okt. 12. 12:15
 2/3 A kérdező kommentje:

hobbiból készítenék videókat youtube-ra

nem mint youtuber, aki magát mutogatja

2019. okt. 12. 13:37
 3/3 daniel128 ***** válasza:

Szoftvert ajánlani nehéz anélkül, hogy tudnánk, hogy milyen módon szeretnél hozzájutni.Mondok ingyeneset és fizetőset is.

Kezdésnek én Sony Vegassal kezdtem (a legfrissebbel nyilván). Az alapokat Youtube videókból szereztem, például ez: https://www.youtube.com/watch?v=flIweZyQYak

Ha csak nagyon egyszerű vágásokat szeretnél használni, akkor a Movie Maker is jó, de felesleges idő kitanulni.

Ha megvannak az alapok, szerintem csak akkor érdemes átváltani Premiere-re. Mivel én jelenleg is ezt használom, ezért ebből is tudom a legtöbb dolgot. A felülete messze nem kezdőbarát, és könnyű eltévedni. Előnye viszont az, hogy sokkal több tanító videó van róla. A Sony vegasból nagyjából át lehet emelni a tudást. Én innen (is) tanultam az alapokat: https://www.youtube.com/playlist?list=PLe4qN4Dwux0xGCXmKIDbw..

Ha tetszik a program, akkor érdemes ezt végignézni egy párszor, mert nagyon értékes információ is van benne:

[link]

Alternatívaként fel tudom ajánlani a Davinci Resolve 16-ot. Bár én nem használtam még, de sok pozitív tapasztalatot hallottam róla. Ennek előnye, hogy ingyenes, de mégis tele van lehetőséggel.

Ha utazós videókat tervezel csinálni, érdemes nézni ezekkel foglalkozó csatornákat.

Az én személyes kedvenc videóm Sam Kolder My Year videója: [link]

Más tartalomgyártók, akiket nézek:

Potato Jet

Peter McKinnon

Aki főleg drónozik, és én követem az JohnnyFPV, aki szintén kisfilmszerűen készíti a videóit.

Ha zenére nincs ötleted, kezdésnek természetes lopni sikeres videókból, hisz ott már az ütem is el van készítve.

Esetleges hardver, ami nem rossz:

Egy színhű monitor. Én egy LG 27GL850-et használok, de most szinte nem is kapni. Nem kötelező, de jobb ha látsz színeket, és nem fakó minden.

Sok makrógomb. Ezt elmondja az LTT-s videó is, amit linkeltem, hogy nem rossz, ha van.

Ha van még kérdés, akkor szívesen segítek, ha tudok.

2019. okt. 25. 22:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!