Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Hogyan lehet megtanulni profi...

Hogyan lehet megtanulni profi videókat készíteni, illetve mik kellenek hozzá (mind szoftver, mind hardver)?

Figyelt kérdés
Nyilván nem Beyoncé-klip jellegűre gondolok, hanem mint pl. GoodLike, Dancsó, VidMan vagy épp Börcsök Gyöngyi (Kávészünet pszichológussal). Gondolom, az Adobe Premiere Pro kell szoftveresen, de ezen kívül? És hogy lehet ezt megtanulni szép fokozatosan, ha szeretnék egy vlogot indítani?

2015. aug. 26. 11:48
1 2
 1/12 A kérdező kommentje:
Illetve pl. az általam leírt videósok sac/kb milyen kamerát, mikrofont..stb használhatnak, vagy milyen kategóriában lenne érdemes keresgélnem?
2015. aug. 26. 11:49
 2/12 anonim ***** válasza:
Én Sony Vegas Pro szoftvert használok, a videót akár egy jó telefonnal is fel tudod venni ha jó a kamerája és a mikrofonja. Drága berendezést nem érdemes venni rögtön az elején :)
2015. aug. 26. 11:58
 3/12 A kérdező kommentje:
Nyilván nem azzal kezdeném, de tisztában szeretnék lenni a dolgokkal.
2015. aug. 26. 12:00
 4/12 anonim ***** válasza:

Sony Vegas Pro-t használnak de a kezdetekben elég a Sony Vegas Movie Studio is. Ugyanaz mint a pro csak kevesebb lehetőséggel, és nem tévedsz el benne. Vgay a Másik az Adobe Premier. Én használtam After Effects-et is, az odavágta a gépet rendesen.

Kezdetben egy komoly gép kell hozzá.

- De én nem akarok profi videókat készíteni!

- De akkor is!

Egy komoly videó nem feltételezi azt, hogy komoly gép kell hozzá, hanem komolyabb tudás. Gyengébb videónál is erős gép, de nem olyan komoly tudás.

Egy videózásra való gép, kb 180-200.000 ft. Egyébként pedig a youtube-on rengetek videó van. Sőt GoodLike videóihoz nem is kell nagy tudás. Felveszed berakod, 1-1 részt kivágsz belőle lemented és kést. VidMan-nek már komolyabb dolga van.

A lényeg a lényeg, hogy erős gép+Sony/Adobe termékek és angol nyelvű videók a youtube-on vannak. Hajrá.

Én 4 év alatt eljutottam odáig, hogy a Pro-t lassan kitanulom teljesen

2015. aug. 26. 12:17
 5/12 A kérdező kommentje:
nem vagyok nagy gamer, infós, programozó stb, csak felhasználói szinten használom a gépet. A területen, ahol dolgozom (most teljesen irreleváns, hogy mi az) szeretnék egy-egy témával kapcsolatban videókat csinálni és így elindítani egy vlogot.
2015. aug. 26. 12:27
 6/12 anonim ***** válasza:

Ezzel semmi baj nincs, de gyenge géppel csak szívni fogsz. Én is szívtam annó, hogy a 360p-s videónál szaggatott a gép, és nem vitte normálisan ha szerkeszteni akartam. Kín keserves volt. Ha videózni akarsz ahhoz első sorban gép kell. Nekem pl ez van:

Asrock B85M PRO4 alaplap

Intel Core i5 4440 processzor

2x4GB DDR3 Kingmax RAM

Sapphire R7 370 4G Nitro

Chieftec CTG 550W tápegység.

Videózáshoz elég az i5, de ha komolyabb effekteket akarsz használni az After Effects-ben akkor kellene oda egy i7 4770. Azon kívül pedig olyan vlogot indíts, amire van igény.

2015. aug. 26. 12:36
 7/12 A kérdező kommentje:
Nem a kőművesként szeretnék a malter és beton különböző fajtáiról beszélni. :D Ez nem lenézés, csak arra próbálok célozni, hogy van elég sok érdekes téma ebben a területben. Nyilván, mielőtt blogot indítok, képezni fogom az előadói képességeimet is, megcsinálok legalább 5-6 videót, és csak utána kezdek bele. Nem úgy gondoltam, hogy "jóvanakkor leülök és telefon elő, hadd szóljon!". Teljesen komolyan gondolom, és szerintem van is igény ilyen jellegű témára. Részletekbe nem szeretnék belemenni.
2015. aug. 26. 12:42
 8/12 anonim ***** válasza:
Én megértelek, de eszköz nélkül ne kezdj bele.
2015. aug. 26. 13:00
 9/12 A kérdező kommentje:
Ezt mondtam, hogy egy telefonnal nem szeretnék valami sz@rt feltölteni, hanem ha csinálok videót, akkor azt akarom, hogy az első is minőségi legyen.
2015. aug. 26. 13:03
 10/12 A kérdező kommentje:
Mármint technikailag mindenképp. A tartalom az más kérdés, de az már offtopic. Ezért is írtam ki a kérdés, mert eszközök, programok, tudás nélkül nem szeretnék belekezdeni, és ezt kérdezem, hogy ezeket hol, hogyan, honnan, milyet stb érdemes beszerezni, honnan tudnám megtanulni stb?
2015. aug. 26. 13:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!