Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Legacy vagy UEFI boot-ot...

Legacy vagy UEFI boot-ot érdemes alapból használni?

Figyelt kérdés
Ha támogatja az alaplapom és az operációs rendszer is a Legacy és az UEFI bootot akkor alapból melyikkel érdemesebb telepíteni?

2019. szept. 17. 12:35
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Őszintén szólva tökmind1.

Én sokáig BIOS-t és MBR-partíciókat használtam, ami max 4 elsődleges partíciót enged meg és állítólag nem biztonságos, bár én soha semmi bizonytalanságot nem tapasztaltam.

Aztán amikor vettem új háttértárolókat, úgy döntöttem, hogy váltok UEFI-re és GPT partíciókra, ahol "nincs korlátozva" a partíció-szám és nagyobb méretű partíciókat is képes kezelni. Állítólag biztonságosabb is.

Végülis az UEFI-nek akkor lesz igazi nagy értéke, ha majd mindenki akkora méretű háttértárakat akar használni, amit az MBR már nem képes kezelni még akkor sem, ha 4 partícióra osztod is szét.

Vagyis nem ma, meg holnap!

2019. szept. 17. 12:51
 2/5 P.O.C. ***** válasza:
100%

A legenda szerint az UEFI biztonságosabb és gyorsabb. Az utóbbit nem nagyon tapasztaltam, szerintem pont ugyan akkor tölt be. A többit elmondták előttem.

Ha tiszta telepítést csinálsz, érdesebb az újabb UEFI -t.

De csak emiatt, hogy UEFI legyen nem éri meg konvertálgatni az MBR -re formázott meghajtót, ha van rajta fontos adat.

2019. szept. 17. 13:05
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Ha nincs konkrét okod legacy-t használni, akkor UEFI-t érdemes.
2019. szept. 17. 13:14
 4/5 Shaddark ***** válasza:
100%

Az UEFI biztonságosabb, pl. ha kiszedik a hdd-t, nem fog elindulni egy másik gépben, védve vannak valamennyire az adataid.

A Legacy könnyen és gyorsan javítható. Ha valami probléma lesz majd esetleg az adathordozóval pár parancs és már megyis. Az uefit nagyon nehéz javítani. Pontosabban sok idő, ha nem értesz hozzá és szakember kell akkor 10* annyiba fog kerülni egy esetleges javítás.

2019. szept. 17. 15:30
 5/5 anonim ***** válasza:
100%
Az uefi jobb egyszerűbb biztonságosabb szárazabb érzés..
2019. szept. 17. 17:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!