Miért nem én vagyok a saját gépem rendszergazdája?
Figyelt kérdés
2019. aug. 30. 20:42
2/8 A kérdező kommentje:
Gondoltam, hogy nem lesz érthető... ☹
Többet nem akartam írni, mert az hosszú lett volna, de akkor:
Pl. Ikonváltoztatásnál, Beállítások módosításánál, Egyes dolgok átnevezésénél amikor le kéne "okézni" (Folytatás, Megerősítés, ...), akkor ott van az a pajz, és amikor rányomok, kiírja, hogy ehhez renszergazdai jogosultság szükséges. Pedig senki mással "nem függ össze" a számítógép.
Remélem így érthető 🙂
2019. aug. 30. 20:52
3/8 anonim válasza:
Ez normális, ha rendszergazdai fiókkal lépsz be, akkor sem rendszergazdaként futnak alap esetben a programok (Vista óta). Ha rányomsz a pajzsra, feljön a UAC-s ablak és engedélyezés után kap rendszergazda jogot az adott program. Ha szeretnéd ki tudod ezt kapcsolni, csak írd be a start menübe, hgoy UAC és húzd le a csúszkát. (Bár ennek prgoramozáshoz nem sok köze van, rossz kategóriát válaszottál ki)
4/8 anonim válasza:
Pontosan ahogy a hármas írta. Bár nem javallot kikapcsolni, mert ha "véletlen" "magától" elindulna egy olyan program aminek nem kellene ahelyett hogy automatikusan lefuttatná magát engedélyt kér rá és te meg tudod tagadni.
6/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, akkor inkább nem csinálok semmit.
😊 Csak gondoltam jobban illik ide, mint a biztonságba
2019. aug. 30. 21:14
7/8 anonim válasza:
Mert a rendszergazdai szerepkör adminisztratív célokra van fenntartva, nem mindennapos használatra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!