Hogy nyitok meg parancssorból programokat?
Azt tudom,hogy el kell navigálni arra a helyre ,ahol van.
Eddig ez megy is ,sima "cd"-s parannccsal. De ha megvan az adott hely (példaképp az asztal) akkor ott csak a chrome-ot tudom megnyitni (start chrome.exe) mást nem nagyon. Tehát pl "start microsoft edge.exe vagy start microsoft_edge.exe" nem működik. De próbáltam megnyitni a war thunder-t is ,ami nekem át van nevezve "repulooos jatekra" ,de azt sem nyitotta meg "start repulooos_jatek.exe-vel.
Mi a gond?
Az EDGE nem asztali alkalmazás, nem tudod így megnyitni. Ha cmd-ből akarod nyitni, azt írd be, hogy microsoft-edge:// és nyomj entert!
ami a programfiles-ban exeként futtatható, például "firefox.exe" az futtatható így.
Szerintem a start szót felejtsd el! Ha a parancsikont nevezted át, akkor ez nem mérvadó, ha magát az exe fájlt, akkor meg nevezd vissza azonnal!
cmd "war-thunder.exe" [ENTER] ennyi.
Az alkalmazásaid, játékaid NEM az asztalon vannak!
Ott csak egy parancsikon van
Tehát, ha az ASZTAL-on vagy, hiába írsz .EXE-t a végén
A parancsikont pedig hiába nevezed át .EXE-re, NEM fog működni!
De egyébként miért kell a parancssor?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!