Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Hogy nyitok meg parancssorból...

Hogy nyitok meg parancssorból programokat?

Figyelt kérdés

Azt tudom,hogy el kell navigálni arra a helyre ,ahol van.

Eddig ez megy is ,sima "cd"-s parannccsal. De ha megvan az adott hely (példaképp az asztal) akkor ott csak a chrome-ot tudom megnyitni (start chrome.exe) mást nem nagyon. Tehát pl "start microsoft edge.exe vagy start microsoft_edge.exe" nem működik. De próbáltam megnyitni a war thunder-t is ,ami nekem át van nevezve "repulooos jatekra" ,de azt sem nyitotta meg "start repulooos_jatek.exe-vel.

Mi a gond?

2019. aug. 20. 15:38
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:

Az EDGE nem asztali alkalmazás, nem tudod így megnyitni. Ha cmd-ből akarod nyitni, azt írd be, hogy microsoft-edge:// és nyomj entert!

ami a programfiles-ban exeként futtatható, például "firefox.exe" az futtatható így.

2019. aug. 20. 15:48
 2/14 A kérdező kommentje:
Ahha... és pl a War Thundert hogy nyitom meg ? "start war-thunder.exe"? Vagy az átírt nevet kell nézni és "start repulooos-jatek.exe"?
2019. aug. 20. 16:08
 3/14 anonim ***** válasza:

Szerintem a start szót felejtsd el! Ha a parancsikont nevezted át, akkor ez nem mérvadó, ha magát az exe fájlt, akkor meg nevezd vissza azonnal!

cmd "war-thunder.exe" [ENTER] ennyi.

2019. aug. 20. 16:11
 4/14 A kérdező kommentje:
#3 - ez nem nyert :D csak a parancsikont neveztem át,de "war-thunder.exe"-vel nem nyitja meg.
2019. aug. 20. 16:13
 5/14 anonim ***** válasza:
Akkor rosszul írod be a fájlnevet.
2019. aug. 20. 16:16
 6/14 anonim ***** válasza:
100%
A parancsikonok kiterjesztése: ".lnk" és nem ".exe". Ha elnavigáltál pl. az asztlara ott csak ennyit kell beírnod: "valami.lnk". Ennyi enter. (nyilván idézőjel nélkül)
2019. aug. 20. 16:49
 7/14 A kérdező kommentje:
És ami 2 szavas? "Valami-valami" vagy "valami_valami"?
2019. aug. 20. 18:09
 8/14 anonim ***** válasza:
Próbáld ki azt, hogy benavigálsz a mappába, ahol a program van, megnyomod azt a betűt, amivel kezdődik és nyomogatod a TAB billentyűt
2019. aug. 20. 18:17
 9/14 anonim ***** válasza:
100%
A 2 szavasat tényleg idézőjelbe kell írni, abba lehet szóköz és érteni fogja hogy egybe van. (az idézőjel miatt) Amúgy használd a tab gombot.
2019. aug. 20. 22:19
 10/14 anonim ***** válasza:
100%

Az alkalmazásaid, játékaid NEM az asztalon vannak!

Ott csak egy parancsikon van

Tehát, ha az ASZTAL-on vagy, hiába írsz .EXE-t a végén

A parancsikont pedig hiába nevezed át .EXE-re, NEM fog működni!

De egyébként miért kell a parancssor?

2019. aug. 20. 22:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!