Kezdőoldal » Számítástechnika » Biztonság » Figyelik a laptopomat es a...

Figyelik a laptopomat es a telefonomat, hogy mit csinalok rajta. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
Tudom, hogy a laptopomon es a telefonomon barmit nezek, barmit csinalok, azt látják. Eléggé zavaró dolog. Nem tudom hogy az illető(k) mit használnak, milyen programot, de mérnökinformatikusról van szó, szóval valószínűleg ért ehhez. Úgy tudom a google fiókhoz köze van ennek a hackerkedésnek vagy kémkedésnek, de javítsatok ki ha nem igy van. Szeretnék segítséget kérni, hogy mégis hogyan tudnám ezt a problémát megoldani, azaz többé ne lássák mit csinálok, nézek az eszközeimen.
2019. jún. 11. 07:47
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Nem valószínű, hogy bárki is kémkedik utánad.

Változtasd meg a Google jelszavadat és telepítsd újra a gépedet, a telefonodon csinálj egy gyári visszaállítást és ne add ki a kezedből egyiket sem.

2019. jún. 11. 07:59
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Nem vagy te egy kicsit paranoiás?
2019. jún. 11. 11:04
 3/5 Shaddark ***** válasza:

Ööööö...

Én speciel ilyesmire inkább keyloggert használnék ha mittudomén, titkos szolgálatnál dolgoznék.

Az ellen semmire sem mégy jelszócserével. Ha a laptopra felrakják utána a google és facebook bejelentkezési azonosítók átadása miatt az androidon (mobilon) futó programokat is látni fogják.

Én keresnék egy infóst hogy segítsen ha biztos vagy benne. Ezek eléggé elrejthetőek, pl. a task manager sem látja őket, nem hiszem hogy amatőr szinten ki tudod szúrni / rá tudsz jönni mi működik a laptopodon (ha igaz a feltevésed).

Mobilra lehallgató programot tudnak rakni - ehhez mondjuk oda kell adnod a telefonod 10-15 percre hogy rátehessék, messziről nem lehet. + százezres nagyságrend egy ilyen cucc, nagyon alapos indok / rohadt gazdag féltékeny pár kell hozzá :))) Ha ilyen esemény nem volt / nincs annyi pénze a "figyelődnek" akkor az szerintem nem "fertőzött".

2019. jún. 11. 11:15
 4/5 Shaddark ***** válasza:

"Nem vagy te egy kicsit paranoiás?"

Hát, láttam már pár "széplány" gépén sok mindent rendszergazdaként, - igazából ha nő írta a kérdést akkor nem biztos hogy az...

2019. jún. 11. 11:25
 5/5 anonim ***** válasza:

Rendszer újra telepítése, jelszavak cseréje, fizikai hozzáférés megakadályozása. Ezek külön-külön nem lesznek túl hatásosak, ha pl valóban keylogger van a gépeden.

Persze az is elképzelhető, hogy túlgondolod a dolgot, nem tudnak rólad semmit, csak okosan találgatnak. Ha közös routeren vagytok, amihez van admin hozzáférése az illetőnek, láthatja milyen oldalakon jársz mobilon/gépen, ebből elég sokmindenre lehet következtetni, ezt kivédeni proxy/vpn használatával tudod.

2019. jún. 21. 08:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!