Kezdőoldal » Számítástechnika » Biztonság » MAC cím alapján le lehet...

MAC cím alapján le lehet nyomozni valakit? (Elméleti kérdés)

Figyelt kérdés

Tegyük fel, hogy valakinek megvan a MAC címem, de az IP címem nincs. Ennyi adattal meg tud találni ő vagy a rendőrség? Plusz valaki el tudná adni pontosan mi a MAC cím és hol használják? Valami olyasmit hallottam, hogy azok a szolgáltatók használják az ügyfeleik azonosítására akiknél egy IP címet több előfizetőnek is kiosztanak.

Köszi aki válsszole

2019. febr. 1. 09:36
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

MAC cím bármi lehet, át is írható, klónozható.

MAC cím kívülről nem is látszik, legalábbis én így tudom, maximum a belső hálózaton látszana.

2019. febr. 1. 10:06
 2/10 anonim ***** válasza:
Routerrel kapcsolódsz a netre?
2019. febr. 1. 10:13
 3/10 A kérdező kommentje:

#2 es

Router -> VPN -> Német proxy -> Internet

Köszi, jöhetnek még a válaszok.

2019. febr. 1. 10:25
 4/10 Derwer ***** válasza:
A MAC cím csak lokálisan látszik. Amint átmegy egy routeren cserélődik a routerére.
2019. febr. 1. 22:04
 5/10 A kérdező kommentje:
És a routert (ezáltal nyilván engem is) meg tudják találni? Nem szolgáltató routere, ha ez számít.
2019. febr. 1. 22:36
 6/10 Derwer ***** válasza:

1; A publikus IPddel kommunikálsz mindig, azt látnia kell a másik félnek mindig.

2; Ez a publikus IP amúgy változhat, változik is. (bár inkább havonta, mint óránként) Ugyanakkor hogy adott időpontban kié volt az adott IP, a szolgáltatód feljegyzi, törvényi előírás. (Hatóságoknak adja csak ki)

3; Van VPNed, amivel azt eltudod érni, hogy a weboldalak és tásaik, kvázi ne a Te IPddel, hanem a VPN szolgáltató IPjével kommunikáljanak, rólad ne tudjanak.

Ugyanakkor

3.1: Böngésző scripttel le lehet sok mindent kérdezni

3.2: Kérdés, hogy mennyire bízol meg a VPn szolgáltatódban ő mennyire naplózza, mennyire könnyen osztja meg a dolgokat másokkal.

Ha csak úgy általában kérdezed, hogy komoly szakértelem és hatóság nélkül mi a helyzet, akkor VPN nélkül se tudnak sokmindent kezdeni az IPddel, ha már megváltozott a publikus IPd egyszer. (amit a modem 10-60perces áramtalanításával sanszosan elő lehet idézni)

2019. febr. 2. 09:31
 7/10 A kérdező kommentje:

Dinamikus IP m van, szóval a publikus IP m minden router újraindátásnál változik.

A VPN szolgáltatómban (NordVPN, Obfuscated szerverre kapcsolódok) megbízok, mert nem köteles kiadni a hatóságoknak adatot (A Panamai Köztársaság ahol be van jegyezve nem tagja az 5 / 9 / 14 Eyes kezdeményezésnek) és eddig erre még nem volt példa (tudtommal).

A böngészőm (TOR Browser vagy ha az nem jó (Például mikor az adott oldalon és vannak tilva a TOR Exit node ok IP je) akkor Epic Privacy Browser) letiltja a scripteket.

Köszi az eddigi válaszokat, ment mindenkinek a zöld.

2019. febr. 2. 10:28
 8/10 anonim ***** válasza:
Mivel a MAC cím általában tetszőlegesen változtatható (PC-n routeren) ezért még akkor sem teljesen bizonyító erejű ha egy rendörségi házkutatás során találnak nálad egy XYZ mac című eszközt...
2019. febr. 2. 13:16
 9/10 anonim ***** válasza:
Öreg, nem tudom, miért kell ennyire bujkálnod, de nyugtass meg, hogy nem egy pedofilon vagy drogkereskedőn próbál itt mindenki segíteni.
2019. febr. 3. 03:24
 10/10 A kérdező kommentje:
Dehogy :D Engem csak érdekel a téma nyugi :P
2019. febr. 3. 08:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!