Kezdőoldal » Számítástechnika » Biztonság » Le tudja-e nyomozni egy...

Le tudja-e nyomozni egy supportos azt, hogy honnan és kik küldtek nekem e-mailt az Outlook-omba?

Figyelt kérdés
Freemailes e-mail címről írt nekem üzenetet valaki, aki zaklat, de nem tudom hogy ki tudja-e deríteni a cégem informatikusa, hogy ki küldött nekem pontosan e-mailt. Addig nem zargatnám vele amíg nem tudom hogy ki tudja e deríteni. Legyszi csak olyanok válaszoljanak akik jók infobol.

2018. jún. 21. 20:28
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Lehetetlen. Azt az emailcímet bárki regisztrálhatta.
2018. jún. 21. 20:30
 2/13 A kérdező kommentje:
IP alapján vagy valami ilyesmi?
2018. jún. 21. 20:33
 3/13 anonim ***** válasza:
Semmilyen személyes információt nem lehet kideríteni belőle. Még akkor sem ha megtudná a küldő IP-címet a levélből. Hiába személyes adat, akkor sem nyilvános (és még azt is el lehet rejteni vagy hamisítani).
2018. jún. 21. 20:33
 4/13 A kérdező kommentje:

Tehát IP címet ha meg is tudja nem tudja egyatalan mihez kötni? És valami módszer van rá? Mármint gondolom a hatóságok bevonása megoldás lehet.

Tehát egy profi informatikus sem tud semmit segíteni nekem?

2018. jún. 21. 20:39
 5/13 anonim ***** válasza:
100%

Attól, hogy valaki profi informatikus, különleges képességei nincsenek. Amit senki nem érhet el, azt senki nem érheti el. Nincs nyilvános adatbázis de még regisztrálható, fizetős sem ahol bárki ilyen személyes információkat lekérhet, ellenőrizhet, megnézhet. Még a rendőrség sem tud ilyet, ezért nekik is külön kérvényt kell benyújtaniuk a szolgáltató felé ahol megfelelő végzéssel igazolva kikérik az IP-címet, majd úgy mennek tovább a megkapott IP címmel a szolgáltatóhoz, hogy ők is adják ki a címhez tartozó előfizetőt. És ők is csak az előfizetőt tudják megnevezni, nem a tettest.

Nem létezik ilyen amit te akarsz és ez nem szaktudás kérdése, mert nem ezen múlik hogy ki tudja vajon megszerezni. Nem szerezhető be ilyen senkinek.

2018. jún. 21. 20:42
 6/13 anonim ***** válasza:
#1 vagyok, kérd meg az IT-s kollégád, hogy állítson be neked egy szűrőt hogy az arról az email címről érkező leveleket dobja automatikusan a kukába.
2018. jún. 21. 20:46
 7/13 A kérdező kommentje:
Igen, valoszínüleg az lesz. Csak tudni szerettem volna, hogy ki áll a dolog mögött. A freemail sem adja ki senkinek az IP-ket? Mert valami olyasmit olvastam, hogy minden belépéshez külön rendel IP-t. Nagyon Konyhanyelven tudom csak ezt. Lényeg a lényeg, nem tudom meg hogy ki irt nekem e-mailt. Maximum ha zaklatásnak minősül és rendőrségi ügy lesz belőle?
2018. jún. 21. 20:49
 8/13 anonim ***** válasza:
89%
Az IP-cím személyes adat. Senkinek nem fogják bemondásra kiadni a személyes adatait. Csak a hatóság tud ebben bármit tenni. És még egyszer: az IP-címhez nem rendelhető hozzá semmilyen információ, nem kérhető le belőle hogy kihez tartozik. Neked az csak egy számsor lesz amiből semmit nem tudsz meg.
2018. jún. 21. 20:51
 9/13 A kérdező kommentje:
Helyzet sem köthető hozzá? Akkor ez csak ilyen városi legenda, hogy lenyomozható?
2018. jún. 21. 21:47
 10/13 anonim ***** válasza:
100%
Engedd már el!
2018. jún. 21. 21:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!