Hogy tudom magam (mint felhasználo) visszatenni az admin jogúak kozé?
ugyanúgy ahogy leszedte
Start menüt megnyitod és elkezded gépelni hogy "compmgmt.msc", majd enter
Helyi Felhasználók és csoportok, azon belül Felhasználók, majd a mellette lévő ablakban ahol a userek vannak ott jobb gomb és létrehozol egy admin felhasználót. Tagságnak add meg a Rendszergazdák csoportját (speciális, keresés most, Rendszergazdák kiválaszt és OK).
Ennyire nem vagyok benne expert, bocsi.
Az aktuális felhasználódat (meg a számítógépnevet) a Parancssorból a "whoami" paranccsal tudod kiirattatni.
Szia.
Nem tudom Win10-ben, igy van-e, de Win7-ben igy kell :
Megkeresed a "lusrmgr.msc" (C:\Windows\System32) és elinditod (elvileg ha a futtatáshoz beirod hogy : lusrmgr.msc akkor is kell mennie)
A megjelenő ablakban először kiválasztod azt, hogy Felhasználót vagy Csoportokat szeretnéd módositani (Válaszd a Felhasználókat).
Megjelennek a gépen lévő felhasználók, Válaszd ki a saját felhasználódat (kétszeres kattintás)
A megjelenő ablakban a "Tagság" fülön nézd meg milyen jogaid vannak. Ha nincs ott a "Rendszergazdák" akkor :
"Hozzáadás" gomb, a megjelenő új ablakban : "Speciális" gomb -> "Keresés most" gomb -> Keresd meg a "Rendszergazdák"-at és katt kétszer rá, majd OK, A listában meg kell jelennie a "Rendszergazdák"-nak.
Ha valamelyik lépésnél kiirja, hogy ehhez rendszergazdai engedély kell akkor, már nem tudod visszatenni a rendszergazdai jogot a felhasználódra.
Sok sikert.
üdv.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!