Kezdőoldal » Számítástechnika » Biztonság » Hogy tudom magam (mint felhasz...

Hogy tudom magam (mint felhasználo) visszatenni az admin jogúak kozé?

Figyelt kérdés
Céges gépemen idáig administrátori jogaim voltam. Most jott egy új technikus, akit ez nagyon zavart, és ma letorote az én felhsználoi számlámat az admin jogúak kozul. Mégpedig a kovetkezo képpen: Windows 10 (legájabb frissítés 1709 vagy milyen) starton jobb gomb, computer management, és ott a lokal user and groups-bol kitorolte az accountomat. Azt mondta, hogy restart után áll be a változás, de én csak elaltattam utána a gépet. Hogy tudnám esetleg visszatenni a saját számlámat az adminok koze, ha azota nem ment végbe a restart, és jelen pillanat szerint még ugye admin vagyok. Koszi a segítséget. Gondolom szukség lesz majd némi pontosítasra is, ha igen, kerdezzetek, megprobalok majd válaszolni. ELore is koszi.
2018. febr. 12. 10:35
 1/4 anonim válasza:

ugyanúgy ahogy leszedte

Start menüt megnyitod és elkezded gépelni hogy "compmgmt.msc", majd enter

Helyi Felhasználók és csoportok, azon belül Felhasználók, majd a mellette lévő ablakban ahol a userek vannak ott jobb gomb és létrehozol egy admin felhasználót. Tagságnak add meg a Rendszergazdák csoportját (speciális, keresés most, Rendszergazdák kiválaszt és OK).

2018. febr. 12. 10:41
 2/4 A kérdező kommentje:
De nem szeretnék uj felhsználot megnyitni, hanem azt szeretném betenni, amiben épp be vagyok jelentkezve. Hol tudom esetleg megnézni, hogy milyen formában kell beírni helyesen a nevem? Mert amikor bejelentkezek a windowsba ott csak a nevem írom be, de a felhasználokban ha megnézem utána még van írva valami //és a céges szerver neve. Ebben tudnál esetleg segíteni?
2018. febr. 12. 10:47
 3/4 anonim válasza:
100%

Ennyire nem vagyok benne expert, bocsi.

Az aktuális felhasználódat (meg a számítógépnevet) a Parancssorból a "whoami" paranccsal tudod kiirattatni.

2018. febr. 12. 12:50
 4/4 coopper ***** válasza:

Szia.

Nem tudom Win10-ben, igy van-e, de Win7-ben igy kell :

Megkeresed a "lusrmgr.msc" (C:\Windows\System32) és elinditod (elvileg ha a futtatáshoz beirod hogy : lusrmgr.msc akkor is kell mennie)

A megjelenő ablakban először kiválasztod azt, hogy Felhasználót vagy Csoportokat szeretnéd módositani (Válaszd a Felhasználókat).

Megjelennek a gépen lévő felhasználók, Válaszd ki a saját felhasználódat (kétszeres kattintás)

A megjelenő ablakban a "Tagság" fülön nézd meg milyen jogaid vannak. Ha nincs ott a "Rendszergazdák" akkor :

"Hozzáadás" gomb, a megjelenő új ablakban : "Speciális" gomb -> "Keresés most" gomb -> Keresd meg a "Rendszergazdák"-at és katt kétszer rá, majd OK, A listában meg kell jelennie a "Rendszergazdák"-nak.

Ha valamelyik lépésnél kiirja, hogy ehhez rendszergazdai engedély kell akkor, már nem tudod visszatenni a rendszergazdai jogot a felhasználódra.

Sok sikert.

üdv.

2018. febr. 12. 14:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!