Ha elopják a laptopomat, akkor mit tehetek?
Van egy nagy értékű laptopom és érdekelne ,hogy hogyan is védhetem meg a behatolás,vagy lopás ellen.
Gondolom bármilyen szoftvert is teszek rá a windows ujratelepités mindent megoldana a tolvaj számára.
Egyébként a rendörség valahogy megtudja találni a laptopomat ,ha eltunne? Szóval erre várok véleményeket.Köszi srácok
Kell hogy legyen valami megoldás...
Sokszor hallani, hogy az Iphonokat lelehet nyomozni,akkor is ha kikapcsolt állaptban vannak.Persze nemtudom ez mennyire igaz,de kell hogy legyen valami modszer az ilyen nagyertekű dolgok vedelmere...
Én két dolgot tennék.
Először is kötnék rá biztosítást. Így ha ellopják, teszek feljelentést (azt nyilván kell), aztán nem érdekel, hogy megtalálják-e, a biztosítóval intézem a többit.
És természetesen a rajta levő adatokat úgy titkosítanám, hogy ahhoz ne lehessen hozzáférni, és nyilván rendszeres biztonsági mentést csinálnék az adatokról. Így ha el is tűnik, nekem megvan, az új "felhasználó" meg max. tisztára törli a diszket/ssd-t, de nem fér hozzá a saját adataimhoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!