Napi fejtörő: laptopomat szeretném bővíteni. Mit tehetek bele és mit nem?
(Tudom, hogy nagyon nehéz bővíteni a laptopot, és azt is tudom, hogy jobban járnék anyagilag az új géppel, de nem tudtok lebeszélni arról, hogy megtartsam a régit, úgyhogy nagyon kérek mindenkit, aki ezt akarja bepróbálni, az inkább ne írjon. Erős a kötődésem a gépemhez, ezért szeretném inkább bővíteni kicsit a belsejét.)
CPU és memória kellene bele még egy kicsi. Mondjuk 4 magra gondoltam, ha megoldható, és memória még hozzá.
Nem nagyon értek a laptopokhoz, asztali pc-khez inkább, ezért kérdezek, hátha befut valaki tapasztalt.
Ami jelenleg van (és amit a neten találtam róla):
Alaplap lapkakészlete: Intel Cantiga GL40
CPU: Mobile Dualcore Pentium T4200, vagyis ez: [link]
A gépem egy Fujitsu-S. Amilo Li3710. Ha nem bővíthető olyan mértékben a proci, mint ahogyan ideális lenne, akkor maradok a memóriabővítésnél, ez esetben 4-6GB körülire.
Szóval várom a lehetőségeimet, hogy mit lehetne beletenni.
Nagyon köszönöm a válaszokat.
Az a gond, hogy a legtöbb esetben nem, hogy "nehéz" bővíteni, hanem egyenesen lehetetlen.
RAM-ot még csak-csak lehet egy bizonyos, a gép által támogatott mértékig, de a többit már nem igazán.
Elvileg max 4 giga ramot támogat, két sloton.
A procit nem tudom, az intel oldala szerint a gl40 csak a celeronokat támogatja :D
3.: igen, én is ilyesmit olvastam, de reménykedtem, hogy rosszul olvastam.
Videokártya opcionális, ha ajánlott lenne, akkor bővíteném. Ez viszont egy másik kérdéskör, és nem olyan fontos. :o)
A beleforrasztott cpu-ról: ha ilyenem lenne, akkor sem esnék kétségbe, mivel sérülésmentesen tudom ki és beforrasztani, mert ez a szakmám.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!