Most akkor baj van? Vírus? Emeltdíjas SMS?
Happy jump-pal játszottam, és véletlenül rányomtam egy hirdetésre. Ez megnyitott egy ablakoz ahol ki volt írva hogy vírus van/lesz a telefonomon. Én nagyon megijedtem, és így esett meg, hogy rányomtam még mindig ebben az ablakban, hogy "vírusok eltávolítása". Emiatt küldeni akart valami külföldi számra SMS-t mert, hogy ezzel kérvényezhetem a törlést. De szerencsére (vagyis hát szerintem szerencsére) küldött egy SMS-t a szolgáltatóm, hogy nincs a csomagomban engedélyezve az emelt díjas SMS. A vírusírtóm nem talált semmit. Akkor most mi van?
14/L (csak, hogy értsétek miért vagyok még ilyen buta).
Maga a vírusfigyelmeztetés hamis volt (megtévesztő reklám), arra akar rávenni hogy megvegyél egy emelt díjas szolgáltatást, ami majd hetente 1-2 ezer forintért küldi a hülyeségeket. Szerencsére a szolgáltatók most már alapból tiltják ezeket, és neked külön fel kell oldani ha valamit mégis venni akarsz (önszántadból).
Ne vedd figyelembe az ilyen reklámokat, csak a pénzlehúzás a célja.
Szia, azt ajánlom annak érdekében, hogy legközelebb ne forduljon elő ilyen, hogy próbálj meg olyan alkalmazásokat használni amikben nincs reklám. Sajnos a reklámokat nem nagyon ellenőrzik, és sajnos nagyon sok agresszív reklám van, ami akár meg is fertőzhet valamivel. Egyébként egy tipp: Ha egy bizonyos alkalmazást keresel, azt ajánlom hogy nagyobb gyártóktól keressgélj, mert azok sokkal megbízhatóbbak lesznek, és nem lesznek bennük reklámok. De ugye te azt írtad hogy valami játékban nyomtál rá egy hírdetésre, úgy hogy ez most itt nem számít.
Egyébként ennyitől nem lesz vírusos egy telefon. De azért ha biztosra akarsz menni, ajánlom hogy valami normális vírusírtó-t futtas le. Ezt azért mondom, mert feltételezem valami szuper cleaner/clean master-nek a vírusírtóját futtattad le, ami meg szart nem ér jó formán. Ajánlom az Eset, Kaspersky, és a Bitdefender vírusírtókat telefonon is. Ha tényleg biztosra akarsz menni, akkor mindhármat letöltöd google play áruházból, és lefuttatsz velük egy vizsgálatot. De mint mondtam ennyitől nem lesz vírusos a telefonod, én az ilyen eseteket mindig túlreagálom, ezért írom le hogy én mit csinálnék a helyedben.
Egyébként ha a Beállításokban oda mész hogy biztonság, azon belül rendszerfelügyeleti eszközök, és ott minden amit kiír inaktív akkor nincs nagy gond.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!