Micsoda a JS:Miner-A és hogyan távolítható el?
Tegnap lefuttattam egy boot víruskeresést az Avasttal, és kettő darab fentemlített (gzip) állományt talált az alábbi helyen: Appdata/Local/Mozilla/Firefox/Profiles...cache2...
Szóval a böngésző előzménytárában voltak, ha jólértem. Magyarul el weblap látogatása közben megkínáltak egy kis kriptovaluta bányásszal, ugye?
Az avast törölte a két fájlt, viszont még mindig 4 db (!) firefox nyílik meg egyszerre, mikor elindítom a programot, és látható, hogy abból 2 nem csionál nagyon semmit, egy engem kiszolgál, a másik meg egyre nagyobb mértékben hazsnálja a gép erőforrásait.
Szóval valószínű nem volt elég, hogy azt a két fájl törölve lett. Eltávolítottam az összes kiegészítőt ami a böngészőbe lett telepítve (kb 4 db), de még mindig nem tűnik okésnak a helyzet.
1. Hogyan lehet megszabadulni ettől a fosadéktól?
2. Hogyan kerülhetett a gépre?
3. Miért nem vette észre az Avast?
4. Miért csak boot időben észlelte, ha egyébként csak a böngésző megnyitásakor aktiválódik a vírus(?)?
5. Miért nincs erről sehol sem cikk?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!