Kezdőoldal » Számítástechnika » Biztonság » Vírust hogyan írtsam?

Baltaarcúu kérdése:

Vírust hogyan írtsam?

Figyelt kérdés
Bekaptam egy vírust,letiltotta a netet,és a vírusírtóm(Avast 6).Azt írja az írtóm kereséskor hogy:"a végpontleképező szabad végpontjai elfogytak."És nem keres tovább.Mitévő legyek?Van ilyen csak bedugom a pendrive-ot és már írt?

2017. okt. 3. 18:04
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

"Van ilyen csak bedugom a pendrive-ot és már írt?"

Sajnos igen. Lehet bármilyen csoda vírusirtód, ha nem figyelsz oda, pont azt a vírust nem fogja észrevenni, ami tönkreteszi géped.

"Mitévő legyek?"

Próbáld meg csökkentett módban (hogy ne induljon el a rendszer indulásakor a vírus)

[link]

kikapcsolt rendszervisszaállítás mellett (hogy ne fertőzhessen újból):

[link]

több féle keresővel:

* Malwarebytes Anti Malware: [link]

* ADWCleaner: [link]

* HitmanPro: [link]

* Zamana AntiMalware: [link]

* Kaspersky Security Scan: [link]

* Norton Security Scan: [link]

* Trendmicro HouseCall: [link]

* Panda Cloud Cleaner: [link]

* Dr Web Cure It: [link]

* Eset Online Scanner: [link]

Vagy ha nem segít, vannak rendszerinduláskor CD-ről USB-meghajtóról induló kártevőirtók is:

[link]

2017. okt. 3. 18:32
 2/3 anonim ***** válasza:

Kaptam egy nem privát jellegű privát üzenetet:

"Szia!"

Szia.

"Ahogy nézegettem a rendszer indításkor írtó programokat,mind Linuxos.Működni fognak XP rendszeren?"

Mint írtam, ezek RENDSZERINDULÁSKOR, CD-RŐL/USB MEGHAJTÓRÓL indulnak, függetlenek a gépen menő operációs rendszertől, az azon futtatott vírusirtótól vagy a gépet megfertőző vírustól.

"Fel tudnék rakni más írtót így utólag?Nem fogja blokkolni a vírus azt is?"

Éppen ezért javasoltam a csökkentett módot, hogy ott lehet futtatni önálló (nem feltétlenül rendszerbe beépülő) kártevő-keresőt. Majd a vizsgálat után uninstallálni (ha kell telepíteni)/eltávolítani azokat

"Csökkentett módban lehet írtani?"

Lehet, talán 1-2 káretvőirtó "nem szeret" csökkentett módban futni.

2017. okt. 3. 21:51
 3/3 anonim ***** válasza:
nem ártana frissíteni a vírusírtót
2017. okt. 6. 12:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!