Kezdőoldal » Számítástechnika » Biztonság » Ubuntun vagy más Linux disztri...

Ubuntun vagy más Linux disztribución találtatok már virust?

Figyelt kérdés
2010. máj. 27. 20:18
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Én még sohasem találkoztam egyel sem, de úgy hallottam, hogy van.
2010. máj. 27. 20:23
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Még nem.

Van vírus linuxra is, de ezek a szabadban nem találhatóak meg.

Vagy azért mert csak példaprogramnak írták őket, vagy a régebbi kernel hibákat használták ki amiket már réges-régen befoltoztak.

Persze az oprendszer népszerűsége miatt lehetnek új próbálkozások, de ha nem telepítessz ellenőrízetlen helyről csomagokat, akkor nagyon, nagyon, nagyon,,,,, kicsi az esélye hogy fertőzést kapj. Ha a gép vírusos lesz valaha, az csak azért lehet mert Te telepítetted fel rá.

A kernel működése miatt úgy nem kaphatsz vírust, mint windows alatt, hogy nem is csináltál semmit aztán mégis ott van a semmiből.

Nem régen én is elkezdtem keresgéni mindenféle angol fórumon, hogy van e vírus ubuntura, de még ott sem találkozott vele senki.

Ha valaki mégis tudja, hogy van akkor kérem, hogy írjon konkrét esetet, mert az, hogy valaki azt mondta, hogy van az kevés.

2010. máj. 27. 20:31
 3/5 A kérdező kommentje:
Ez nagyon megnyugtató, mert nagyon szeretem Ubit. Köszönöm a választ.
2010. máj. 27. 20:54
 4/5 anonim ***** válasza:
ezért nincs sok vírus irtó linuxra ;)
2010. máj. 27. 21:45
 5/5 anonim válasza:
Én is szeretem az ubit. Vasárnapi ebédnél alap!
2010. okt. 3. 22:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!