Hacker támadás ellen van valami védekezési módszer?
mint 1-2 példa?
Én a routerem mellé még vettem egy switch router mert ez ajánlották külső tűzfaként az informatikai szak üzeltben de nem tudom, hogy ez mennyit segít.
Kulturált létezés az internet végtelen mezején. Tehát nem gyűjtögetünk haragosokat a viselkedésünkkel, nem látogatunk mindenféle mocsaras oldalt, meg egyebeket, ahonnan egy jó kis vírust be tudnánk nyelni.
Routert meg szerintem senki nem fog hackelni az utcáról, vagy a szomszéd lakásból, kicsit feltűnő lenne, ha valaki két órája állna a házatok előtt. Pláne egy WPA2-AES beállítással, amit azért elég nehéz feltörni.
A routerbe belépve megtudod nézni hány eszköz van a hálózatodra csatlakozva, és ha több van, mint kéne, akkor már le is bukott az elkövető. Pláne, hogy MAC címet is kiír a router.
Jó erős felhasználónév + jelszó az eszközre, plusz szintén erős jelszó a hálózatra, WPA2-AES, meg egyéb beállítások, aztán igazából mindent megtettél.
Esetleg ezt olvasgasd, hátha kapsz plusz infót, hogy mit éri meg beállítani, mit nem.
https://www.gyakorikerdesek.hu/szamitastechnika__internet__8..
Szóval ha van egy routered és azon keresztül éred el a netet (NAT) az már jobb mint a semmi.
A tűzfal is egy eszköz a védelemhez, de a legjobb tűzfal sem ér többet mint a beállításai. Ha túl sok mindent enged, akkor hiábavaló.
Az IP cím nem titkos. A hálózati eszközök úgy kommunikálnak egymással, hogy ismerik egymás IP címét.
Ezért annak "megszerzése" nem jelent nagy feladatot.
IGENVAN!
HASZNÁLJ
LINUXOT,DEBIANT VAGY UBUNTUT,VAGY SUSE-T
Használj valami Debian alapú rendszert akkor inkáább nem zavarnak.
De vírusos lehet.De nem valószínű, hogy meghackelik a géped kivéve ha nagy hálózatokon is rajta vagy amik nyilvánosak.Egy kajáldában lehet már nem is a tiéd a telód hanem azé a bajuszos embré aki a leveleit nézegeti facebookon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!