Kezdőoldal » Számítástechnika » Biztonság » Az avast! Trójainak véli az...

Az avast! Trójainak véli az explorer. Exe-t, mit tegyek?

Figyelt kérdés

A C:\Windows\explorer.exe, illetve C:\Windows\system32\dllcache\explorer.exe fájlokhoz trójai találatot hoz ki az avast!: Win32:Patched-PF [Trj]. A Virustotal.com szerint 41 keresőből csak 3 találja fertőzöttnek a fájlt (ebből kettő az avast!), szóval vakriasztásnak tűnik.

Mit tegyek? Az még a gáz, hogy az avast! blokkolná az explorer.exe-t, tehát ha restartolok, akkor nem engedi betölteni, ergo nincs tálca, meg ikonok.

2010. máj. 12. 15:57
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
Aki megkapta, töltse fel ide: [link]
2010. máj. 12. 23:22
 22/28 anonim ***** válasza:
76%

Udv

Mar mondtam hogy nemfogok irni ide,de sajnos muszaj irnom.Ezek a tanacsok amit it adtak semit se ernek...

Ez a fertozes megfertozte a rendszer fajlt explorer.exe-t,a fertozes eltavolitasa nem egyszeru dolog a hozza nem ertoknek,mivel nem eleg ki cserelni,az explorer.exe vagy mas rendszer fajlt,hanem el kel tavolitani a fertozes okat is.Linket sajnos nem tehetek ide mert az enyemet rogton toroli az admin,ezert ha ki akarod gyogyitani a gepedet,legy szives menj at a www.Terminal.hu forumra es nyissal uj temat a security temaban,es segitek rajtad.

2010. máj. 13. 09:20
 23/28 anonim válasza:
Próbáld meg a ComboFix-el kijavítani a problémát. Nekem ugyanez volt a problémám, és segített.
2010. máj. 13. 10:15
 24/28 A kérdező kommentje:

Mint már mondtam, úgy néz ki, hogy csak vakriasztás volt az avast! részéről. A virustotal.com keresése szerint is csak az avast!, meg a GData keresőmotorja találta fertőzöttnek a feltöltött explorer.exe-fájlt.

Ma reggel kijött egy új avast! vírusdefiníciófájl-frissítés, és ez már tisztának találja az explorer.exe-t.

De azért teszteltem még egyszer a virustotal-al, ezúttal 46-ból 0 találta fertőzöttnek a fájlt.

2010. máj. 13. 13:13
 25/28 anonim válasza:

Ma megkaptam a választ:

Hello,

thank you for sending sample. False positive is fixed in current VPS (100513-0).

Best regards,

Milos Hrdy

Virus analyst

Tehát a 100513-0 VPS-ben a hiba javítva.

2010. máj. 13. 14:15
 26/28 anonim válasza:
Huh, köszi, jó, hogy nem telepítettem újra az egész Windowst.
2010. máj. 13. 20:39
 27/28 anonim ***** válasza:

Kernel hiba, több vírusirtónál is.

[link]

2010. máj. 13. 21:33
 28/28 anonim válasza:
Trojan Remover...
2010. máj. 19. 22:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!