Kezdőoldal » Számítástechnika » Biztonság » Az avast! Trójainak véli az...

Az avast! Trójainak véli az explorer. Exe-t, mit tegyek?

Figyelt kérdés

A C:\Windows\explorer.exe, illetve C:\Windows\system32\dllcache\explorer.exe fájlokhoz trójai találatot hoz ki az avast!: Win32:Patched-PF [Trj]. A Virustotal.com szerint 41 keresőből csak 3 találja fertőzöttnek a fájlt (ebből kettő az avast!), szóval vakriasztásnak tűnik.

Mit tegyek? Az még a gáz, hogy az avast! blokkolná az explorer.exe-t, tehát ha restartolok, akkor nem engedi betölteni, ergo nincs tálca, meg ikonok.

2010. máj. 12. 15:57
1 2 3
 11/28 A kérdező kommentje:
Én már küldtem vakriasztás-levelet, remélem a holnapi frissítés kijavítja ezt a hibát.
2010. máj. 12. 19:11
 12/28 anonim válasza:
100%
Küldtem nekik egy E-mailt, hátha javítják a problémát. Minden esetre, akineél felmerül ez a probléma, bejelentkezésnél Ctrl-Alt-Del, és felül a fájl menüpontnál talál egy "Futtatás" menüpontot, ami által elér egy Total Commandert esetlegesen, ha arra van szükség, vagy akár bármire.
2010. máj. 12. 19:14
 13/28 anonim válasza:
Ez egy létező probléma, nem az Avast hibája. Eddig az Avast képes egyedül felismerni, a többi vírus és kémprogramkereső nem. A neve a drágának: win32 Patched-PF Semmit nem tud vele még kezdeni. Egy úgy kezdődik, hogy kapod az üzenetet h Avast riaszt, majd nem tudsz belépni a Sajátgépbe, és végül eltűnik a tálca és amikor manuális elakarod indítani a feladatkezelőből az explorer.exét, akkor aztírja h hozzáférés megtagadva. A fertőzéstől számított 2-3 nap alatt éri ezt el. Mi is várjuk h mi lesz :(
2010. máj. 12. 20:18
 14/28 anonim válasza:
Már a GDara és a Mcafee is felismeri.
2010. máj. 12. 20:24
 15/28 anonim válasza:
Tudnátok segíteni valahogy? Nekem is kijött ez a probléma de én nem tudtam, h a C:\Windows\explorer.exe a tálca, aszittem az ie és kitöröltem. Mit tudok csinálni? Windows telepítő cd-m nincs
2010. máj. 12. 20:55
 16/28 anonim válasza:
előző bef: hogy a gép újra rendesen működjön tálcával, asztallal, mindennel?
2010. máj. 12. 20:56
 17/28 anonim ***** válasza:

Tálca, Asztal, ikonok: ez az Explorer.exe. Az ESET Viruslaborjában benne van az eredeti, ez a módosulata lehet. [link]

Ha nem tud vele mit kezdeni az Avast, akkor is karanténba tehetné.

2010. máj. 12. 23:13
 18/28 anonim ***** válasza:

A telepítő cd-ről leszedtem az eredeti fájl. Másold vissza oda ahonnan letörölted. Írj, hogy sikerült-e!

* Automatikusan eltávolított tartalom.
2010. máj. 12. 23:13
 19/28 anonim ***** válasza:
Innen le lehet tölteni az IE8-at és sok mást: [link]
2010. máj. 12. 23:14
 20/28 A kérdező kommentje:
A további félreértések elkerülése végett: az explorer.exe (többek között a Tálcáért, ikonokért felelős) NEM EGYENLŐ az iexplorer.exe-vel (Internet Explorer).
2010. máj. 12. 23:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!