Az avast! Trójainak véli az explorer. Exe-t, mit tegyek?
Figyelt kérdés
A C:\Windows\explorer.exe, illetve C:\Windows\system32\dllcache\explorer.exe fájlokhoz trójai találatot hoz ki az avast!: Win32:Patched-PF [Trj]. A Virustotal.com szerint 41 keresőből csak 3 találja fertőzöttnek a fájlt (ebből kettő az avast!), szóval vakriasztásnak tűnik.
Mit tegyek? Az még a gáz, hogy az avast! blokkolná az explorer.exe-t, tehát ha restartolok, akkor nem engedi betölteni, ergo nincs tálca, meg ikonok.
Ha nincs más böngésződ, akkor szerezz egyet háttértárolón keresztül. Ha van, akkor nincs gond. Az IE meg egy szar, töröld le a francba.
2010. máj. 12. 16:01
2/28 A kérdező kommentje:
Nem az IE-vel van bajom, hanem az explorer.exe-vel - aminek köszönhetően van tálca, ikon is. Biztos szokott neked is olyan lenni, hogy lefagy a gép, és eltűnik minden az asztalról: na ilyenkor rosszalkodik az explorer.exe.
Az én problémám tehát ez; hogy az avast! vakriasztást ad az explorer.exe-re és blokkolja. Már küldtem nekik levelet, meg magát a fájlt is, hátha kijavítják. De addig is van még ötlete valakinek?
2010. máj. 12. 16:04
3/28 anonim válasza:
Az explorer.exe az Asztal, nem az IE.
2010. máj. 12. 16:05
4/28 anonim válasza:
Nézd meg, mi van az Asztalon, amire lecsap, valami biztosan zavarja.
2010. máj. 12. 16:06
5/28 anonim válasza:
Keress egy másik explorer.exe-t, elvileg kell lennie még egynek. Ha sikerül akkor a következőt csináld. Nyisd meg a feladatkezelőt. Menj a folyamatok fülre állítsd le az explorer.exe folyamatot, az ami alapjáraton fut. Hozz létre egy új folyamatot és elérési útnak állítsd be az eredetit, ami találtás a windows mappában lévő helyett. Ez beszokott jönni, utána töröld egy spyware programmal a régit.
2010. máj. 12. 16:44
6/28 anonim válasza:
A Windows telepítő cdről állítsd vissza az eredeti explorer.exe-t.
2010. máj. 12. 16:44
7/28 anonim válasza:
Az Avast a legújabb frissítésében valamit nagyon elbabrált, nekem is ez a problémám tegnap óta, ráadásul az 5.0-s Avastal még jelenteni se tudok sajnos. Eléggé cinkes a helyzet, meg kell várni míg kijön egy frissítés melyben ezt fixálják, addig próbálj felrakni pl. másik vírusírtót, vagy egyéb megoldást találni.
2010. máj. 12. 18:50
8/28 anonim válasza:
Szedd le az Avastot, amíg nem javítják ezt a hibát, tedd fel helyette a Spyware Terminatort
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!