Kezdőoldal » Számítástechnika » Biztonság » Miért lesznek ekkorák az...

Miért lesznek ekkorák az átméretezett képeim?

Figyelt kérdés

Előre leszögezem nem értek az informatikához, eddig begyakorolt algoritmus alapján használtam a Photoshopot, kizárólag képek lekicsinyítésére. Azonban történt valami nemrégiben, fel is tettem ezt a kérdést, de érdemi válasz nem jött. http://www.gyakorikerdesek.hu/szamitastechnika__egyeb-kerdes..

Most használom ezt a Photoscape-et amit javasoltak, viszont ezzel 350-400 KB-os képeket kapok. A PS-al 50-70 KB-osakat sikerült régen. Amikor a képátméretezésre rákattintok, most is 800x600 vagy 600x800-at írok be, mint a PS-nél. A végső méret függ még mástól is? Mit javasoltok? Ha valaki a legelső PS-es kérdésemre is tudna válaszolni, az lenne a legjobb, mert azt már megszoktam. Leírhatom, hogy mi maradt a PS funkciói közül.

Légyszi nagyon közérthetően válaszolj!

2010. máj. 12. 12:39
 1/2 anonim ***** válasza:
JPG-be mented a képeket, ugye? A JPG képeknek is van egy minősége, a méreten kívül. Ezt egy 0-100 skálán lehet megadni, a 100 a legjobb minőség, ami a legnagyobb méretet is jelenti. Állítsd olyan 60-80 közé, és próbálgasd, hogy hol elfogadható még a minőség, de még elég kicsi a fájlméret. Az állítási lehetőség általában a kép elmentésénél van, vagy alapból a mentés ablakon, vagy egy Options/Special/Setup gombra kattintás után. (A Photoscapet nem ismerem, de a PhotoShop csak méretezésre kicsit pazarlás)
2010. máj. 12. 13:06
 2/2 anonim ***** válasza:
Én a magyarított Irfan View-et használom, végtelenül egyszerű: gördülő Menűben Kép, alatta Méretváltoztatás. Utána Fájl, Mentés másként (.jpg-be) és kész. Egyszerű feladatokhoz és nemcsak kezdőknek ez a kis progi a legjobb. [link]
2010. máj. 12. 13:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!