Kezdőoldal » Számítástechnika » Biztonság » Winchester csere?

Winchester csere?

Figyelt kérdés

Sziasztok, most ment tropára a winchesterem, és tűnt el mindenem.

Kicserélték, új winchester, tiszta lappal indulok, és az lenne a kérdésem, hogy mivel lehetne megelőzni, hogy ez újra megtörténjen? Azon felül, hogy biztonsági mentést csinálok havonta, de van valami, amivel lehet védeni?

Nem nagyon értek hozzá, szóval ha lehet úgy válaszoljatok, köszi

2017. febr. 3. 19:43
 1/5 kovpet ***** válasza:

Mit akarsz elkerülni? Hogy elromoljon a diszked? Azt nem tudod, ezek elromlanak. Használj kettőt raid1-ben és mellette ments rendszeresen. A havi rendszeresség számomra ritkának tűnik, én nem szívesen veszteném el egy havi munkám...

Menthetsz felhőbe is, naponta, de csak titkosítva! Elég azt, ami fontos és gyakran változik.

Egy mentés nem mentés és ha nem próbáltad ki, hogy visszaállítható-e a mentésed, akkor az olyan mintha nem lenne.

2017. febr. 4. 09:33
 2/5 anonim ***** válasza:
46%

Szerintem elég, ha monitorozod, és akkor mentesz amikor erre felkérést kapsz. Azért nem olyan gyakori, hogy egyik napról a másikra haljon el. Ha igen, akkor ott más probléma is van.

[link]

2017. febr. 4. 16:28
 3/5 kovpet ***** válasza:
100%

Nem gyakori. Kivéve, ha belecsap egy villám. Vagy más miatt kap túláramot. Vagy leesik és pont rosszul. Vagy ellopják az egész cuccot. Vagy simán töröl valamit véletlenül. Vagy a ritka hirtelen halál neki épp bejön. Vagy nem hirtelen hal meg, csak épp azt a szektort nem tudja allokálni, ami elromlott és ahol a legfontosabb fájlja van. Vagy elkap egy zsarolóvírust és titkosítja a fájljait.

Nekem nem fáj, ha adatvesztése lesz. De értelmes ember az első adatvesztése előtt csinál mentési rendszert és nem utána :)

2017. febr. 4. 17:11
 4/5 anonim ***** válasza:
46%

Finoman és burkoltan céloztam a megfelelő tápegységre. Hogy ne legyen kékhalál, sőt a villám se csapjon bele. A beszerelt merevlemezt leejteni is elég nehéz. A szoftveres anomáliák elkerülése véget, nem noname ingyenes "védelmet" szoktunk használni...

Nem a raid és a backup ellen vagyok, csak szerintem egy kis körültekintéssel és monitoringgal ezek a nem kívánt adatvesztések elkerülhetők.

2017. febr. 4. 18:21
 5/5 anonim ***** válasza:
100%

Csak monitorozva nehéz adatvesztést megelőzni (főleg véletlen törlést, felülírást - és ezek nem hardveres problémák).

Ha nincs biztonsági mentésed, akkor nem az a kérdés, hogy lesz-e adatvesztésed, hanem csak az, hogy mikor.

2017. febr. 5. 23:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!