Kezdőoldal » Számítástechnika » Biztonság » Mitől lehet ez?

Mitől lehet ez?

Figyelt kérdés
Kali linuxba amikor lépnék be beírom az alap felhasználónevet(root) és a jelszót amit telepítésnél megadtam,és mikor már töltene be akkor újra a login screennél vagyok.Mindez azután kezdődött miután egyszer újraindítottam.

2016. dec. 6. 19:48
 1/3 anonim ***** válasza:

Alapjáraton root felhasználóval soha nem lépünk be. Telepítsd újra a kalit, és hozz létre egy új felhasználót. Majd lépj be terminálba.

Még root-ként telepítsd a sudo-t, ami úgy mond félisten módba teszi majd a felhasználódat.

apt-get install sudo

Ha megvan írd be a következőt.

pico /etc/sudoers

Majd keresd meg ezt a sort: #Allow members of group sudo to execute any command

és a %sudo ALL=(ALL:ALL) ALL

alá tedd be a felhasználónevedet és a fenti utasítást pl. adminka felhasználóval

adminka ALL(ALL:ALL) ALL

Majd ctrl + o (mentés) és ctrl + x (kilépés a szerkesztésből)

Ekkor már tudsz majd parancsokat is futtatni csak nagyjából minden elé a sudo utasítást kell tenni.

Ez azért fontos, mert kali alatt alapjáraton zárolja a root felhasználót biztonsági okok miatt.

2016. dec. 7. 08:49
 2/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ!Esetleg az megoldható,hogy a régi gép cuccait vhogyan rárakom az újra?
2016. dec. 7. 14:50
 3/3 A kérdező kommentje:
Közben megoldottam újratelepítés nélkül.
2016. dec. 7. 15:21

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!