SOS! Miért indult el a számítógépem hajnali 4kor tegnap péntek éjszaka amikor mi aludtunk az egész család? Többi lent!
A Windows a frissítések telepítése érdekében képes "bekapcsolni" a gépet. Értsd ezt úgy, hogy amikor egy gépet úgymond kikapcsolsz, néhány dolog még működik benne. Így többek közt az óra is, illetve beállítható egy időzítő is, amire bekapcsolhat (egész pontosan: elindulhat) a gép.
De egyébként te is tudsz beállítani indítást, a BIOS-ban ez Wake on Alarm (vagy hasonló) címen szerepel, de beállítható hálózati adatforgalomra, meghatározott hálózati kódra is az indulás. Ilyenkor mondjuk ha valaki túl sokat tud a gépedről és a hálózatodról, az szóraozni is tud veled - én arra használtam ezt a lehetőséget, hogy amikor hazaértem, a telefon automatikusan csatlakozott az otthoni wifire, ezt a csatlakozást egy applikáció érzékelte, és ha már érzékelte, akkor küldött is a gépnek egy ébresztő csomagot (csak sajnos ha éjjel valamiért eldobta a wifit a teló és újracsatlakozott, akkor ugyanúgy felkelt a gép).
De az is lehet, hogy úgy van beállítva a gép, hogy áramszünet esetén mindenképpen bekapcsoljon, és volt egy áramszünet.
Lehet baja a kényszerített kikapcsolástól. A windowsnak legalábbis lehet, fizikailag egyetlen alkatrész sem megy tönkre ettől, csak elképzelhető, hogy a windows megadja magát, mert pl egyik fájl már egy frissített verzió, egy másik még a régi, és nem tudnak egymással kommunikálni.
olyan hangos?
baja hogy lett e nem lattad meg?
frissitsd ujra
#4 ja ok be se kapcsoltad
hat max mi lesz? ujratelepited es ennyi
de windows 10 talan mar eleg biztonsagos ilyen teren is
adatokat meg legalabb kulon particion szoktak tarolni es akkor letudod menteni, ha netan a windows osszeomlott, de regen a telepitolemezzel helyreallitani lehetet hogy elinduljon
de remeld nem lesznszukseg erre
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!