Mi történt az Android tűzfallal?
Sziasztok! Valami történt a telefonommal (Lenovo P70), a rendszeren (5.1 Lollipop) le lett tiltva minden hálózati forgalom (iptables?). A telefon root-olva (Kingoroot) volt és hónapokig működött is jól.
Aztán valami tűzfalprogi elállította az iptablest (ki/bekapcsolt minden forgalmat stb), mire kilőttem, de végül már manuálisan sem tudtam hozzáférni a szabályokhoz, mert a telefon a köv. hibaüzenetet küldi:
error: only position independent executables (PIE) are supported.
Egész éjjel a témán agyaltam, de nem jutok sokra, ez a PIE dolog valami biztonsági cucc az Androidban? Mit lehet tenni? Minden forgalmam blokkolva van, egyedül usb-n (adb) érem el a telefont, de jóformán mindenre premission denied a válasz, illetve a fenti PIE-s dolog...
Próbáltam új rendszert rátenni, de soha nem csináltam manuálisan ilyet. A gyártó oldaláról töltöttem le 4.4 és 5.1-es OS-t, de nem tudom újra tenni, a gyári recovery-vel eljutok az install-ig, de a letöltött file tar.bz2) nem ismeri fel, idegen romot (lenovoroot-ról), ami sima .zip, meg nem tud kicsomagolni... nem tudom, hogyan oldhatnám meg.
Kérélek, ha valaki tud segíteni, ilyen gyógypedagógiai módon írja le, mit töltsek le, hogy írjam be stb, mert ez nekem vadidegen (soha nem flasheltem(?) volna, ha ez nem történik, végül is jó lenne, ha most sem kéne).
Ui.: a scatter fogalma és az sp flashtool már éjszaka a barátom lett, de nem ismeri fel a (kikapcsolt) telefont, (MT65xx) drivert hiányol, bár bekapcsolva felismeri a win és böngészhető az sd. Előre is köszönök minden ötletet!
Ui.: a leb*szásokat privátban küldjétek, köszi :)
Hát, elmagyarázni nem tudom, mert nem ismerem az adott típust. Létezik gyári szoftver zip-ben (recoveryből telepíthető formátumban), meg spflashtools-szal flashelhető fájlok formájában is. Az a .tar.bz2 egyik sem, azt csak egy archív formátum, előtte ki kell tömöríteni valamivel, ami támogatja. (winrar? total commander?)
A másik, hogy spflashtools-hoz neked egy MTK preloader driver kell, ami különbözik a telefon bekapcsolt állapotában használhatóktól. Gugli biztos talál ilyet.
Sikerült, az spflashtools egyszer csak felismerte és feltette a romot, restart után minden rendben.
Köszi azért :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!