Hol találok megbízható vírusírtót beépített tűzfallal (internet security-t), ami nem engedi ád a vírusokat, kódokat, rosszindulató szoftvereket, kémprogramokat rootki ket, hackerek-se bántanak olyat?
Miért akarsz a pajzzsal egybeépített tűzfalat? Nem biztos, hogy egy program egyszerre két dologban is csúcs jó. (Én Avast víruspajzsot használok, tűzfalnak és viselkedésfigyelőnek Comodót.)
Tökéletes védelem nincs, a hackerek pedig mindig a védelmi programok előtt járnak, ráadásul dönteni tudnak az adott reakciókra reagálva. De meg kell próbálni a védekezést fenntartani, és nem szabad lustának lenni a bejelzett események kezelésekor.
G DATA InternetSecurity programot ajánlom kipróbálásra.
Az előző hozzászóló butaságot mondott: igenis annak van értelme, ha a vírusirtó és a tűzfal egybe van építve.
Ezek a modulok ugyanis kommunikálnak egymással: ha a tűzfal gyanús kapcsolatot érzékel, meghívja a vírusirtó modult, hogy vizsgálja át az adott kódokat.
#2, a kép program közötti kommunikációra szerintem nincs szükség. Sőt, én előnyösnek érzem, ha a két védelmi eszköz két független réteget, falat alkot, amiért talán egy kicsit nehezebb egyszerre mindkettőt kicselezni. Hiszen az Avast elemzi a bejövő és az elindított fájlokat, a Comodo HIPS pedig azt figyeli, hogy az induló program mit kezd kavarni a gépen, és rálép a pórázára, ha olyamihez nyúl, amivel nem lenne dolga. Aztán szépen megkérdezi az én véleményemet, és ha én azt mondom, hogy köszönöm, ez a program nekem sem tetszik, akkor szépen befalazza, vagy ha úgy kívánom, ki is lövi. Így nagyon szépen le lehet fülelni az automatikus frissítéssel vagy adatküldéssel próbálkozó programokat, ez a viselkedésfigyelő egyik értelme.
Ám én jól érzem magam attól, hogy a Comodo az Avast viselkedését is figyeli. Egyrészt mindig van az a pénz, amiért egy cég egy csekély engedményt tesz valamilyen cégnek, hogy az a programjával valami fontos ajánlatot illesszen a rendszerembe, miközben ez a manőver más cégek programjaitól fennakad a szűrőn, mint potenciális kártevő. Másrészt aki az Avaston ismer egy lyukat, az is talál a gépemen egy másik falat, amire az ő trükkje nem működik.
"Azért mert paranoiás vagyok, még nem biztos, hogy nem üldöz valaki." A kártevők terjesztése olyan erős iparág, hogy a paranoia, bármily kellemetlen, néha hasznos a nagyobb bosszúság elkerüléséhez.
De mindezek ellenére én csak annyit mondtam, hogy nem biztos, hogy jó a két feladatot egy programmal végeztetni. Van, amikor én jobban bízok két kötélben, mint egy vastagban.
Vírusirtónak AVAST tűzfalnak COMODO
Persze ez csak az én véleményem, ha tutira akarsz menni olvass utána jobban, de előre szólok mindenki azt fogja dicsérni amit épp ő használ, nem igen fogsz találni igazán objektív véleményt sajnos, ezt neked kell kiderítened mert mi nem mondhatjuk meg te mit használj, ugyanis vagy igazunk van vagy tévedünk :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!