Kezdőoldal » Számítástechnika » Biztonság » Ha valaki írogat facebookon...

Ha valaki írogat facebookon az ip cime alapján vissza lehet keresni valahogyan? Vagy megtudom találni hogy honnan irt?

Figyelt kérdés

#ip #honnanír
2016. aug. 29. 07:15
 1/5 anonim ***** válasza:
56%

Nem lehet. Még a várost sem mindig lehet eltalálni ip alapján.

De tegyük fel, hogy megtudod hol lakik. Aztán mi lesz? Odamész és szétrúgod a s**ggét, remélve, hogy többet nem ír facebookon?

Zaklatásra a rendőrségi feljelentés az egyetlen és legjobb amit tehetsz. Ja, meg mint a trolloknál: ne válaszolj, majd megúnja.

2016. aug. 29. 07:55
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Az IP-címét sem tudhatod meg, így eleve nem tudsz miből kiindulni. Az IP eleve egy számítógépet azonosít, egy embert.
2016. aug. 29. 08:35
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Rossz szót töröltem: "nem egy embert azonosít".

Ha már dupláznom kell még írok: ha valaki egy nyilvános wifi hatóságarán belülről ír vagy bármilyen közösségi helyről, te akkor is csak annyit tudnál meg hogy az adott számítástechnikai eszköz amelyik az IP-t kapta az hol hol helyezkedik el és kinek az előfizetéséhez tartozik.

Ezeket az infókat viszont te magánszemélyként eleve nem tudhatod meg, mind az előfizető és IP cím kiléte is olyan védett adat amit a szolgáltató kizárólag rendőrségi/bírósági végzésre ad ki.

"Ha valaki írogat facebookon az ip cime alapján vissza lehet keresni valahogyan?" - Nem, mert már az IP-címéhez sem férhetsz hozzá.

"Vagy megtudom találni hogy honnan irt?" - még IP-cím birtokában sem deríthető fel egy felhasználó vagy gép fizikai helyzete.

2016. aug. 29. 08:38
 4/5 A kérdező kommentje:
Én csak kérdeztem,nekem nem írogat senki,csak kérdezték tőlem és mondom meg kérdem.. mielőtt valaki elkezd okoskodni mint az első...
2016. aug. 29. 08:57
 5/5 Lajos54 ***** válasza:

Amúgy megfelelő hozzáértéssel meg lehetne találni az IP címet, de, mint ahogy többen írták, azzal legfeljebb a szolgáltató tudna mit kezdeni. Ráadásul, ha IP cím alapján akarnánk keresni, nem egy esetben csak a szolgáltatóig lehet eljutni. Lehet, hogy én Debrecenben vagyok, a szolgáltatóm meg Budán, és a budai cím jön ki.

A másik, ami miatt pontatlanul lehetne csak keresgélni: mondjuk van egy cég, ahol 50 számítógép működik, egy szerveren/hálózaton. Az IP címben csak a szerver címe látszik, a gépeké már belső IP cím, azt kívülről nehéz elérni.

És ha már facebook: volt, hogy bejelentkeztem Zalaegerszegről, és kiírta egy 50-60 Km-rrel távolabbi település nevét...

2016. aug. 29. 11:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!