Kezdőoldal » Számítástechnika » Biztonság » Telkom német nyelven írt...

Telkom német nyelven írt levelét fölbonthatom?

Figyelt kérdés
Telekom előfizető vagyok.
2016. aug. 17. 20:46
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

"Annyit értek a szövegből, hogy rákattintva egy szövegrészre automatikusan aktualizálja az e-mail címemet."

Akkor ez egy elektronikus levél. :-)

Én azt hittem hogy hagyományos. :-D

Akkor viszont alaposan nézd meg, azt is hogy honnan jöt. (mármint milyen szerverről)

Mert van, hogy csalók próáblnak adatokhoz jutni...

Sajna nem ez az első ilyen...

[link]

2016. aug. 17. 22:02
 12/17 A kérdező kommentje:
A "Telkom" nektek nem mond semmit?
2016. aug. 17. 22:10
 13/17 anonim ***** válasza:
Hol Telkom, hol Telekom, mégis mit mondjon nekünk? Én meg már nigériai hercegtől is kaptam e-mailt. Hány éves is vagy, királyfi? :D
2016. aug. 17. 22:43
 14/17 A kérdező kommentje:
A linket köszönöm!
2016. aug. 17. 23:27
 15/17 anonim ***** válasza:

Én is kaptam többször is ilyen emailt, noha nem jártam Németországban és nem vagyok "telkom" előfizető.

Ez SPAM! Az adataidat akarja megszerezni a hacker, egy szó sem igaz belőle.

2016. aug. 19. 13:12
 16/17 anonim ***** válasza:

15. vagyok: én kaptam olyat is Beninből, hogy én vagyok XY elhúnyt olajmilliárdos egyetlen örököse, az ügyvéd értesített, hogy 1 millió dollárt kapok, ha kifizetem az illetéket.

Ez az úgynevezett klasszikus "nigériai csalás", adathalászat, jobb levelezőrendszerek (pl. Gmail) egyből beteszik spamnak.

[link]

2016. aug. 19. 13:19
 17/17 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a reagálásaitokat. Nekem is gyanús volt a dolog, ezért fordultam ide, ahol még nem csalódtam, csak hát nem a legszerencsésebb volt a szóhasználatom. Addig azért nem nyugodtam, míg hivatalos útmutatóban nem olvastam az elektronikus levél "felbontásáról".

Köszönöm még egyszer.

.

2016. aug. 21. 15:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!