Kezdőoldal » Számítástechnika » Biztonság » Teljes körű vírusirtás meddig...

Teljes körű vírusirtás meddig szokott tartani átlagosan? Normális, hogy 15-20+ óra?

Figyelt kérdés
Múltkor a pandafree-t próbáltam ki, akkor 16 órába telt. Most az avira free fut és már több mint 20 órája, de még csak 70%-on van, viszont talált 9 vírust. De ugyan ez volt addig amíg az avastot használtam. Normális ez?
2016. febr. 18. 10:00
 1/8 anonim ***** válasza:

szerintem ez proci, ram, tárhely (sebesség, mennyiség), vírus, vírusirtó...... függő

szóval nincs erre fix szám!

22F

2016. febr. 18. 10:03
 2/8 Közveszélyes Kontár ***** válasza:

nem lehet megmondani csak geped ismereteben

de nemnkizart hogy valami hardver vagy netan "csak" szoftver hiba is lehet gepeddel

ennyi virusnal semmin se lehet csodalkozni...

nem artana tudatosabban hasznalnod a gepet

meg normalis allando aktiv tuzfalat es allando aktiv virusfigyelot is hasznalnod netan kiegeszitve egyeb kartevo figyelo es akadalyozokkal

ha valami "internettes csomopont" a gepedt ugymond

2016. febr. 18. 10:24
 3/8 A kérdező kommentje:

Intel Celeron CPU BB280 1,70 ghZ (sima dupla magos), 4 GB Ram, Intel HD Grapics, 272 GB-os tárhely.

Csak leteszteltem a vírusirtókat mivel most váltottam nem rég win 10-re és találtam egy érdekes topicot az egyik fórumon vírusirtókról. Most vissza váltottam avast free-re, mellette Windows tűzfal fut.

Főleg az érdekelt, hogy milyen gyors a laptop a vírusirtók mellett. Az avastfree mellett egy idő után mindig belassul, de, ha újratelepítem újra gyors lesz. A panda pro volt a legjobb, de az csak 30 napos próbaverzió volt. Az avira pedig 70%-nál beállt és kilépett az előbb, illetve brutálisan lassította a gépet, ezért váltottam vissza.

A gépet általános böngészésen kívül (hírportál, blog, facebook stb olvasása mellett), torrentezésre használom, de csak filmeket szedek le biztonságos oldalakról. Illetve, ha felnőtt tartalmat nézek akkor csak népszerű oldalakat látogatok, mellette pedig fut Adblock plus ami a felugró ablakokat letiltja amelyek általában kétes oldalakra irányítanak.

2016. febr. 18. 12:03
 4/8 anonim ***** válasza:

Évek óta Eset Smart Security van a gépemen, ennek egy optimalizált ellenőrzés lefuttattása egy-másfél órai munka. Nem 20 óra. Az igaz, hogy fizetős, vagy újságkódós is lehet.

Ez a 30 napos próbaverziója: [link]

2016. febr. 18. 13:17
 5/8 anonim ***** válasza:
a legdurvább "rákos" gépeken is a max 3-4 órát sikerült elérnem.. ez rekord..
2016. febr. 18. 14:10
 6/8 A kérdező kommentje:
Avast Free valamiért a win induláskor nagyon belassítja az asztal betöltését. Egyedül ennél észleltem ezt. Egyébként most lecseréltem a Kaspersky Internet Security-ra, eddig ezzel van a legjobb tapasztalatom. Teljes körű vizsgálódásnál már 2 perc után talált két trójait amit rögtön kezelt is és újraindítás után gyorsan indult minden. Ezeket sem az avast, sem a panda és az avira nem találta. Ezen felül eddig azt hittem, hogy a wifi router rossz és leakartam cserélni, mert csak 2-3 Mb/s töltött, most ismét 5 felett van mint régen. Elképesztő, csak ez is 30 napos az a gond.
2016. febr. 19. 12:28
 7/8 anonim ***** válasza:
Próbáld meg az Esetet, ugyanolyan jó és annál ha lejár a 30 napos, van havonta változó újságkód és ha megveszed, nagy kedvezmények vannak. A nagyapám féláron (6000 ft) kapta egy évre a licenszkódot, de van diák, pedagógus stb. kedvezmény is. Ráadásul magyar nyelven is elérhető (szlovák cég, magyar képviselettel).
2016. febr. 19. 12:44
 8/8 A kérdező kommentje:

6-7 óra alatt letudta a teljes víruskeresést. Nem lassította számottevően a víruskeresés mellett sem a gépet. Én abszolút Kaspersky Internet Security párti lettem így.

Köszönöm az ajánlást, miután letelt a 30 nap kipróbálom az ESET-et is.

2016. febr. 19. 16:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!