Kezdőoldal » Számítástechnika » Biztonság » Kiírthatatlan vírus lenne?

Kiírthatatlan vírus lenne?

Figyelt kérdés

A számítógépemre vírus került,mivel vagy 2 évig nem volt rajta semmilyen vírusírtó.

A gépem idővel egyre lassabb lett - Böngészőt 2 percig nyitotta meg,stb...

2db iexplore.exe nevű futó folymatra lettem figyelmes amikor a Feladatkezelőt megnyitottam,utánanéztem az interneten,ekkor jöttem rá hogy fertőzött lett a számítógépem.

Letöltöttem Malwarebytes-et,ami elvileg kiírtotta a helyéről,gép újraindítás,következő újraindulásnál amíg nem csatlakozom hálózatra addig tök gyors a gép meg minden,viszont amit észrevettem,hogy amint hálózatra csatlakozom és egy alkalmazást vagy játékot vagy akár egy mappát megnyitok létrehoz 2 fájlt a megnyitott fájl nevén egy kis végződéskiegészítéssel,ekkor indul el a 2db iexplore.exe folyamat is,valamint a Program Files Microsoft nevű mappában egy DesktopLayer.exe nevű fájl jön létre amit a vírusírtó érzékel is,de amint karanténba helyezi,jön létre az újabbik...

Többféle írtással próbálkoztam már(AdwCleaner,HitmanPro,Malwarebytes,ComboFix,AVG,...) a végeredmény ugyanez lett.

Linkelek pár képet a vírusról :

[link]

[link]

[link]

Segítségetek előre is köszönöm!

2016. jan. 6. 02:50
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Üdv! Ha még a Malwarebytes sem segít, akkor a következő a probléma. Rejtett regisztrációs bejegyzést is tartalmaz a vírus, hiába törlöd, újraépíti magát. A látottakból az exe-fájlokon kívül folyamatokat is gyárt, nem is egyet. Azt tudod tenni, hogy feladatkezelőben manuálisan megkeresed az adott folyamatok indulási helyeit. Így megtalálod a fertőzött mappákat. Nem fogja engedni, hogy kitöröld őket, így ajánlom az IObit Unlocker 1.1-et. Képes a zárolt mappákat feloldani és törölni.

Ahol nézelődj gyanús, számodra ismeretlen folyamatok után:

- Feladatkezelő, futó folyamatok

- Szolgáltatások (felügyeleti eszközök)

- Feladatütemező (felügyeleti eszközök)

- Program files mappa, itt keress gyanús mappákat

- Program data szintúgy

- Felhasználók, XY (te neved), appdata, roaming-local-local low

Ezeken a helyeken szoktak elbújni.

Ajánlott továbbá vagy Avast vagy Avira telepítése!

Ha ezután sem szűnik meg a probléma, akkor adatmentés (remélhetőleg nem másolod a vírust), és teljes újratelepítés.

2016. jan. 6. 03:46
 2/4 anonim ***** válasza:
82%
Felesleges vele kézzel próbálkozni, bár ha ráérsz megteheted. Én inkább egyből új rendszert raknék.
2016. jan. 6. 04:34
 3/4 anonim ***** válasza:
82%
Én pucolnám az egész rendszert.
2016. jan. 6. 07:15
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek a segítséget,ment a zöld kéz érte !
2016. jan. 6. 13:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!