HELP YOUR FILES VÍRUS. MOST MIT CSINÁLJAK?
A rövid történet, hogy magára hagytam ebédidőben a gépet. Természetesen internet rácsatlakozva. Aztán mikor viszamentem a gép néhány (elég sok és fontos) fájlnak a kiterjesztését és nevét megváltoztatta. Így a fájl használhatatlan. Van közte mindenféle fájl world excel kép video zene stb. [link]
Sok mappába ezt a képet rakja be: [link]
google segítségével lefordítottam. Valami olyasmit ír, hogy jogosulatlanul használok sokmindent, és ezért "tette tönkre " az én fájlaimat. Holott egyetlen jogosulatlan szoftver sincs a gépen (céges gép, így nem is lehet) viszont sok adatot nem tudok használni, ami viszont fontos lenne. Mit lehet tenni? Találkozott már ilyennel valaki? Ugyan a "vírus leírja mit tegyek, de ezt félek kipróbálni. Ki tudja, talán még többet árt. Akinek volt hasonló várom a tapasztalatokat.
Előre is köszönöm
Bejött egy kis cryptowall (ami rendes vírusírtóval és frissített rendszerrel nem tudott volna). első lépés, hogy gép kikapcs (mert folyamatosan titkosítja a fájlokat). Aztán vinyó ki, egy megbízható gépen keress törölt fájlokat (pl recuva vagy get data back) és ha szerencséd van egy részét vissza tudod hozni.
Ja és nem árt ha a fontosabb dolgokat több helyen tárolod. Volt ismerős akinek sok évi családi fotóját vitte el ez a vírus.
Sziasztok! Köszi, bár céges gép, de nincs rá szakember egyszemélyben én vagyok minden, kivéve persze az ügyvezető. Volt valami vírusírtó, de úgy látszik nem elég hatékony. Sajnos azt észrevettem, hogy folyamatosan pusztít. Persze személyes fotok is voltak rajta, meg céges adatok így elég fontos lenne mindkét szempontból. egy részéről van biztonsági másolat, de sajnos nem mindenről.
bocsi, de ezt a részét nem értem:
"egy megbízható gépen keress törölt fájlokat (pl recuva vagy get data back) és ha szerencséd van egy részét vissza tudod hozni. "
Keressek törölt fájlokat?
Igen, mivel az ilyen programok először titkosítják a fájlokat, aztán meg törlik az eredetit. Ha szerencséd van, akkor nem felülírásos törléssel, erre kell a Recuva/Get Data Back.
G.
Az sem teljesen világos, hogy írtátok, hogy egy megbízható gépen.
Ha kiveszem a vinyót, más gépre kötöm, attól még a vírus rajta lesz nem? és akkor is folyamatosan pusztít. Vagy nem?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!