Van itt olyan aki még Windows xp-t használ? Ha igen akkor mért?
Azt gondolom tudjátok, hogy xp terméktámogatása megszűnt. És azt is, hogy csökkent a piaci részesedése, de még így is ~10% körül mozog. Gondolom ebbe beletartoznak:
- Cégek akik valamilyen Windowshoz programhoz ragaszkodnak, és az anyagi helyzetük nem engedi, hogy váltsanak
- Banki automaták
- Otthoni felhasználok akik nem értenek annyira az informatikához.
De aki ezt olvassa azt gondolom, hogy képbe van egy kicsit a dolgokkal.
Ha elég erős géppel rendelkezel, akkor mért nem váltasz windows7-re?
Vagy van valamilyen program ami csak xp-n megy?
Vagy mért nem váltasz linuxra. Ott is tudsz netezni,zenét hallgatni, filmezni stb...
Vagy ott is van olyan alkalmazás ami mindenképp kell neked?
Várom a válaszokat. Előre is köszönöm.
Minap néztem egy oldalon,hogy még igen sokan használják az XP-t,nem csak otthon,hanem üzletek stb is.
Többség azért,mert az bevált nekik,gépük újabbat amúgy se bírna.Akiké meg bírná (bár amennyire láttam eddig inkább XP volt való rá mint újabb) megszokásból sem váltanak,nem tetszik nekik az újabbak,vagy mert bizonyos dolgok csak XP alatt futnak.
Nem kell ezen agyalni,mindenki azt használ amit akar.
Az,hogy frissítések megszűntek hozzá sokakat nem érdekel,mivel sokan kikapcsolták az updatet,pláne a gyenge gépesek,mert belassította.
Régebbi asztali gépünkben csak egy celeron proci és 1-2 gb ram volt,de r*hadt lassú volt alatta a 7-es.Élvezhetetlen volt,maradt az XP. Azóta lecseréltük a gépeket így használatban van a 7 és 10.
Kis régi laptopomon is XP-fut (update kilőve mint anno is),van rajta olyan ami Linuxon nem menne,na meg nem is szeressük -vagyunk ezzel jó páran-,mert a kezelése más mint a Windowsé (ami hadiján lenne),illetve azon a laptopon is játszanak még online játékokkal és a flash kezelése k*rv* sz*r,szét fagyasztja azt a kis laptopot,ellenben XP alatt gördülékeny.Ez van..
#2 válaszoló ->
Kártevőktől vírusirtó lefuttatásával szabadulsz meg vagy simán újra rakod a rendszert.
Nem a rendszered miatt mászik fel a kártevő hanem te miattad,mert mindenre kattintgatsz,telepítésnél csak next gombot nyomogatod illetve olyan oldalakat látogatsz amibe kártevőt rejtettek el.
Ennek semmi köze a rendszerhez.
XP mellett 3 érv szól:
1) bizonyos célhardverek esetében más rendszerhez nincs driver. (digitalizáló kártyák, orvosi eszközök, stb...) sajnos ezzel én is szembesültem, ez a gyártók hibája -> tehát kényszerből legalább egy virtuális gépen meg kell tartani
2) van aki nincs tisztában a lehetőségekkel, így nem is tud róla, hogy mire lehetne váltani (pl linux, ami xp sebességét hozza csak nagyobb biztonsággal. természetesen van olyan ablakkezelő is ami kifejezetten hasonlít a megszokott windows-os felülethez, de a többség számára a linux az ubuntut jelenti unity-vel) magyarul úgy vonják le a következtetést, hogy fogalmuk sincs a lehetőségekről. még ide sorolnám a megrögzött és elvakult windows fanokat is, akik lehet ismerik is a lehetőségeket de akkor se lehetne őket eltéríteni, ha minden józan érv ellene szólna. ők vallásként tekintenek a windowsra
3) és persze vannak akik régebbi játékokkal játszanak (és nem futnának rendesen emulátoron) ugyanakkor a gép nem bírja el az újabb windows-t. na, ők is kényszerből használják míg nincs pénzük újabb hardverre
Nem rendszer váltással,hanem rendszer újra telepítésével kedves utolsó.
Ne röhögtessük azokat akik jobban értenek hozzá mint te :-)
Az új gépen Windows 7 van már, de nem dobtam ki az öreg gépet sem. 2007-ben lett véve, 3GB ram van benne, Core2 Duo proci. Elfutna rajta a 7-es, de már csak megszokásból is XP van rajta.
Nem azért, mert nem értek az informatikához, hiszen ezzel foglalkozom. Megszoktam az XP-t, mivel nincs frissítés legalább amikor sürgősen be kell kapcsolni a gépet nem fogja kiírni, hogy a Windows frissítések konfigurálása.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!