Nem érem el a router ip-címét, meg lett változtatva az
ip cim?
Figyelt kérdés
Problémám a következő, új rendszergazda vagyok egy kisebb intézményben, kb 70 gép, és a szokásos alap router ip címet, a router beállítási honlapot egyszerűen nem tudom megnyitni, nem tudom hogy szokták intézményekben, de lehetséges hogy a volt rendszergazda megváltoztatta az ipcím elérést? lehetséges ilyet csinálni egyáltalán? vagy valami más miatt nem tudom elérni? ja és a gép közvetlenül a routerbe van csatlakoztatva kábellel, szóval elvileg el kéne érnem, ugyan ez a bajom egy d-linkes wireless access pointtal is, ami a wifit továbbítja, osztja szét, és amúgy ha netán resetelem a routert akkor szerintetek ip cím kiosztást kell végeznem a 70gépen? vagy már nem szokás és automatán elosztja?
Naszóval: először is a pontos típusa alapján nézd meg a leírásukat. Ezt többnyire arra értem, ha resetálod. Mivel nem vagyok tisztában az intézményed felépítésével, sőt, a kérdéses router típusával és tudásával sem így csak feltételezem, hogy megoldható ez dhcp-vel.
Ha van rá lehetőséged akkor azért külön alhálózatra raknám az irodai gépeket, hogy a Hekker Pistikék ne tudjanak garázdálkodni...
Ha nem ilyen "ipari" routerekről beszélünk, akkor feltételezem, hogy az alapértelmezett átjárót megnézed a gépen és az megegyezik a router adminfelületével.
2015. szept. 15. 09:12
4/6 anonim válasza:
Úristen!
Te vagy a rendszergazda???
Kérdezd meg a takarítónénit, mert benneteket szerintem összecseréltek!
2015. szept. 15. 09:32
5/6 anonim válasza:
aszongya rendszergazda :D dokumentációban jelezve kéne lennie hogyha megváltoztatta a router címét.. mondanám hogy reseteld de nem vagy azon a szinten..
megkérdezhetem hogy hol végeztél és mennyi idős vagy?
2015. szept. 15. 14:20
6/6 A kérdező kommentje:
20éves, 2 éves okj volt, első munkahelyem, és megjegyezném az előző rendszergazdával még találkozni se tudtam hogy elmondja hogy állnak a dolgok mivel egyből lelépett, elköltözött, telefont nem veszi fel, ja amugy köszi aki irt normális választ
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!