Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Hogyan érem el a gépem ip cím...

Hogyan érem el a gépem ip cím alapján? (többi lent)

Figyelt kérdés

van egy távoli gép ami egy tcp porton adatokat akarna küldeni a gépemnek csak nemtudo hogyan definiáljam az útvonalat.

ha helyben lenne a gép akkor egyszerű lenne.

2014. jún. 17. 20:48
 1/8 anonim ***** válasza:

"csak nemtudo hogyan definiáljam az útvonalat."

Az nem a felhasználó dolga. Neked csak a cím kell.

Tulajdonképpen mi a kérdés?

2014. jún. 17. 21:55
 2/8 A kérdező kommentje:

netcat szoftver-el szeretnék kapcsolatot létrehozni a 443-as porton.

begépelem 'a' gép parancssorába a következőt:

nc -l -p 443

begépelem 'b' gép parancssorába a következőt:

nc útvonal 443 -e cmd.exe

A gépek nem egy hálózaton vannak.

ugye a router-nek van egy ip címe amit pl a weblapok látnak és a gépnek van egy saját ip címe amit a router oszt ki neki.

azt az ip címet amit a router oszt ki neki azt csak akkor tudnám használni ha egy hálózat alatt lennének így viszont most nemtudom mit adjak meg útvonalnak

2014. jún. 17. 23:16
 3/8 anonim ***** válasza:
Port forward.
2014. jún. 18. 00:03
 4/8 A kérdező kommentje:

és ezt hogyan kell definiálni? mármint utánanéztem és tudom mit jelent de nemtudom hogyan adjam meg úgy hogy ne legyen benne szintaktikai hiba.

nc útvonal 443 -e cmd.exe

akkor ezt úgy kell megadni hogy

nc routerIP>gépIP 443 -e cmd.exe

vagy?

2014. jún. 18. 00:25
 5/8 anonim ***** válasza:

Azt kétlem, hogy tudod, mit jelent. Akkor azt is tudnád, hogy hol kell "megadni"...

A routerben beállítasz egy virtual servert, aminél megadod, hogy melyik portot hová forwardolja.

2014. jún. 18. 03:00
 6/8 A kérdező kommentje:
most már értem de akkor ha ezt bálítom a 443-as portra akkor hogyha valaki más a hálózatomon meg akar nyitni egy titkosított weblapot akkor a weblaptól a válasz nekem érkezik?
2014. jún. 18. 12:53
 7/8 anonim ***** válasza:
Nem. Maradjunk annyiban, hogy csak abban az "irányban" fog működni, ami neked kell.
2014. jún. 18. 13:50
 8/8 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszodat.
2014. jún. 18. 14:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!