Kezdőoldal » Számítástechnika » Biztonság » Srácok mit lehet ilyen vírus...

Srácok mit lehet ilyen vírus esetén tenni?

Figyelt kérdés
2 napja amikor bekapcsoltama gépem azt vettem észre h a tűzfalam és a virusírtóm ki lett kapcsolva ( letiltva ) és nem tudm elinditani és lassú a gép a net is alig jön be, szóval vmit tuti bekaptam. Csökkentet módban minden működik, a net is, de a virusirtó és tózfal az továbbra sem indul. Mit lehet tenni? Megköszönök minden tippet.

2015. júl. 12. 13:42
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
formázd újra.
2015. júl. 12. 19:31
 2/15 A kérdező kommentje:
és azon kívűl?
2015. júl. 12. 23:34
 3/15 anonim ***** válasza:

Szokásos, naponta ismételt, utólagos vírusirtási tanácsaim olvashatóak az alábbi topik:

http://www.gyakorikerdesek.hu/szamitastechnika__biztonsag__6..

#3-as (2015-06-29 21:00-kor kelt) hozzászólásában.

2015. júl. 12. 23:38
 4/15 A kérdező kommentje:
köszi de ez elég bonyolult a sok linkből melyik kell? csökkentet módban vagyok most is. Malwarebytes nem talál semmit mélyvizsgálatnál. Lehet a gyakorikérdések.hu-s adminok fertőztek meg amiért töröltem magam innen 2 napja?
2015. júl. 13. 00:04
 5/15 anonim ***** válasza:

Ha csökkentett módban (hálózattal), kikapcsolt rendszer-visszaállítás mellett vagy, akkor az alábbi szoftvereket próbáld:

* [link]

* [link]

* [link]

* [link]

* [link]

De a nagyobb gyártóknak vannak online víruskeresői is:

* [link]

* [link]

* [link]

* [link]

* [link]

2015. júl. 13. 00:31
 6/15 anonim ***** válasza:

Én jártam így, méghozzá stabil védelem mellett, valódi Windows-zal. Úgy ment át a védelmen, mint kés a vajon. Az Adobe Flash Playeres kémprogram volt.

1. Ne ess pánikba, 2. Megnéztem, nálam is adathalász akármi volt, piros volt a tűzfal és a vírusirtó is. 3. ha van netd, töltsd le az új vírusirtót. 4. töröld a régit, amelyik benyelte és belehalt, ez a legnehezebb. Nekem csökkentett módban sikerül. 5. Ha fizetős védelem, hívd fel a céget, távmódban bele tud nyúlni a gépedbe és segít törölni. 6. Telepítsd az újat, írd be a kódot, ha van. 7. Az újat futtasd le. 8. A wifiroutert is reseteld. Ha nem megy a net, futtasd le a Windows hibajavítóját és a Ccleanert. Nálam nem okozott kárt az adathalász akármi, azóta is rendben működik a laptop, nem kellett újratelepíteni.

2015. júl. 13. 12:49
 7/15 anonim ***** válasza:
Ez biztos valamelyik Eset lehetett, az benyeli, de belehal.
2015. júl. 13. 12:51
 8/15 A kérdező kommentje:

Sziasztok. Mai fejemények

elöző elötti hozzászoló: lefuttatam mindent amit tudtam, hitmanpro, malwarebytes, spybot, bitdefender online és eset online. Kapersky nem indult el. Nem, vagy alig találtak valamit.

elöző hozzászoló: a comodot nem tudom letörölni nem engedi, az avastot sem. Csökkentet modban vagyok végig csak igy tudok gépezni és netezni.

2015. júl. 13. 12:53
 9/15 A kérdező kommentje:

naaaaaaa sikerült levarázsolom az avastot és a comodot és a flash playert. Most rendes módban is elindult a net, úgy néz ki működik, de a CPU üresen még 50 % ot néha elér. Lehet ez még csak a látszat? küldök 1 képet hátha kiszúrtok vmit.

[link]

2015. júl. 13. 13:19
 10/15 anonim ***** válasza:

Akkor tölts le egy rendszerinduláskor futó vírusirtót - az alábbi topik:

http://www.gyakorikerdesek.hu/szamitastechnika__biztonsag__6..

#3-as hozzászólásában írtam párat - írd ki CD-re vagy csinálj bootolható USB-s tollmeghajtót (a SarduCD-vel több irtót is rakhatsz egy meghajtóra/lemezre), majd arról bootolva végezz el kártevőirtást.

Ugyanis a vírus ezek szerint nagyon beette magát a rendszerbe, így a fertőzött rendszerben futtatva az irtót fals eredményeket kapsz.

2015. júl. 13. 13:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!