Üdvözlet! Hogy kössem be a PC ventilátorait? (Részletesebb leírás a kérdés alatt)
Nos adott egy Intel Inside platformú számítógép.
Új számítógépház lesz vásárolva, és fogalmam sincs, hogy hogyan kellene bekötni az imént említett számítógépházba majd a ventilátorokat.
Az alaplapon 1, azaz 1db 4 pinnel rendelkező Rendszer-hűtő ventilátornak van csak csatlakozója.+ a CPU FAN.
Az új számítógépházban majd 5db ventilátort szeretnék elhelyezni.
1db-ot hátul;
1db-ot alul;
2db-ot felül és;
1db-ot elöl.
+ a CPU hűtőjé.
A segítségeteket szeretném kérni, hogy ezt miként lehetne megoldani.
Alaplapom: Gigabyte GA-H81M-D3H
Házikóm, ami lesz majd:
Thermaltake Commander VN400A1W2N MS-I
Tápegységem a cuccokhoz: HKC V-Power 650W
A bekötendő ventilátorok típusai:
1. Gyári ventilátor 120mm hátul, erről nem tudok semmit
2. Noiseblocker BlackSilent Fan ITR-XL-P 4pin 120mm alul
3. Cooler Master R4-L2R-20AG-R2 3pin 120mm felül
4. Cooler Master R4-L2R-20AG-R2 3pin 120mm felül
5. Cooler Master Jetflo R4-JFDP-20PB-R1 4pin 120mm elöl
Az összes venti 120mm-es, azaz 12cm-es.
Előre is köszönöm!
ÚRISTEN HKC TÁP NE VEDD MEG TÖNKREVÁGJA AZ EGÉSZET A FRANCBA NE VEDD MEG. https://www.youtube.com/watch?v=XhCnwiWBbUY
(ez is ilyesmi szemét)
Az 1. válaszolónak, köszönöm, de ez 4×2 pines.
Nekem 3 és 4 pines ventilátorokat kellene bekötni.
A 3 pinest és 4pinest ehhez hogyan kötöm hozzá?
A 2. válaszolónak, pedig üzenem, hogy NEM ÉGETI EL AZ EGÉSZ GÉPET, ugyanis én 9 éve használom hibátlanul.
Nemtudom 9×365 nap jelent-e valamit, hogy megállapítsam leégeti-e a rendszert, avagy sem.
Hát nem égeti le.
Ha kell az egész konfigot leírom, csak legyetek szívessek, a kiváló tápegységemet ne szóljátok le.
Köszönöm, és elnézést!
úgy, hogy én csak a megoldásra adtam tippet, gondoltam magadtól is eljutsz addig h beírod a google keresőve, hogy 3pin venti molex
Nah ez a válasz a kérdésre.
Szóval léteznek pin elosztók is.
Nos a 2. Válaszolónak nagyon szépen köszönöm a választ!
Egyszóval venni kell 4db elosztót, és egyenként rádugni, a tápra a Molex csatlakozást használva.
Azt még megköszönném, ha valaki linkelne weboldalt, ahhonan tudnék rendelni, a 2. Válaszoló linkjét leszámítva.
Köszönöm az eddigi segítséget, és a válaszokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!