Kezdőoldal » Számítástechnika » Biztonság » Mennyire biztonságos vihar...

Mennyire biztonságos vihar közben gépezni? Sok esély van rá hogy tönkretegye a gépet?

Figyelt kérdés
2015. júl. 8. 21:57
 1/9 anonim ***** válasza:

Nagyon sok éve egy mikró,egy videó meg egy pc volt az ára.

Nem érte meg akkor kihúzni amikor csak fújt a szél. :/

2015. júl. 8. 22:05
 2/9 anonim ***** válasza:

*akkor nem kihúzni

Telefonnal írok. Kicsit nem mindig megy. ;)

2015. júl. 8. 22:06
 3/9 anonim ***** válasza:
66%

Elvileg nem biztonságos, elég az hogy a közelben legyen a villàm.

De gyakorlatilag viharban szerintem gépezésen tv-zésem nem lehet nagyon mást csinálni...:-)

Szerintem ha van villámhárító földelés stb. kis esélye van.

De jobb ilyenkor laptopot akivel használni, PC helyett vagy pl. tableten okostelefonon nevezni.

2015. júl. 8. 22:06
 4/9 anonim ***** válasza:

#3 én hibásan.írok

akkuval nem akivel

akkuval laptopot használni...

2015. júl. 8. 22:08
 5/9 anonim ***** válasza:
51%

Én ha vihar van, biztos, ami biztos, ki szoktam kapcsolni. Amikor 20-30 km távolságból dörög, akkor még nyugodtan gépezek, de ha itt a fejünk felett röpködnek a villámok, inkább nem kockáztatok.

Egyik éven a telefonkábelbe csapott bele, az egész utcában cserélni kellett a telefonokat és az ADSL modemeket.

2015. júl. 9. 01:13
 6/9 masni1 válasza:
Vihar esetén az igazi ellensége az asztali számítógépeknek a feszültségingadozás. Érdemes kikapcsolni. De jó, ha tudod, hogy a lakásbiztosítás elemi kár része vonatkozik a számítógépben esett kárra is.
2015. júl. 10. 12:22
 7/9 Celtix ***** válasza:

Mondjuk, nalam nem a hw az igazan fontos, hanem az adatok. 20 ev dolgai vannak a gepemen, nem orulnek, ha miszlikbe menne.

Szoval jobb, ha kikapcsolod, ha ugy erzed, barmi fontos van rajta.

2015. júl. 12. 10:34
 8/9 anonim válasza:
Ajánlott. Inkább nézz dvd-t vagy letötött filmet laptopon aksival (3 órát bír) aztán tabletezz vagy telefonozz. Végső esetben ha nincs semmi már,olvass vagy ha sötét van pihizz. Jobb unatkozni egy kicsit,mint az elromlott eszköz felett siránkozni.
2015. júl. 14. 16:07
 9/9 ironhide12 válasza:
Egyik rokonomnak be sem volt kapcsolva a Tv-je és úgy tönkre vágta...ajánlatos vihar esetében kihúzni,(áramtalanítani ) mindent .
2015. júl. 15. 00:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!