Melyik tárolási mód a biztonságosabb?
Fényképek tárolására melyik a jobb, ha lemezre írom, vagy memóriakártyán tartom, esetleg usb-n?
A memória kártyán gondolkodok, olcsón hozzá tudok jutni ebay-en. Vennék hozzá memória kártya tartót. De nem tudom, melyik fog leghamarabb tönkremenni. Ha nincs használatban csak nagyon nagyon ritkán?
2 darab HDD-n, esetleg HDD + felhő.
A minőségi memória kártyákra ideiglenes tárolóként tekints. Az e-bayen kapható kínai gagyikra, meg inkább rá se nézz!
A DVD-k drágák, és körültekintően kell eljárni velük. A minőségi lemezek talán tovább bírják, de a gagyik néhény év alatt tönkre mennek. Évente érdemes őket átellenőrizni, esetleg átírni, macerás.
Kétségtelenül a HDD bírja a legtovább. Különösen akkor, ha offline háttértárolásra használod, azaz nem pörög napi 14 órát; csak akkor csatlakoztatod a géphez, amikor arhiválsz vagy nézegeted a képeket. Külső hordozható USB vinyók ideálisak erre a célra.
Nem tudom a párod milyen vinyókat használ, de nálunk napi 14..16 órákat pörögnek éveken keresztül és semmi bajuk sincs.. :o
Az mindegy, hogy miféle márkajelzés van a memóriakártyán (lehet az samsung,
kingston, sandisk, vagy akármi), ha olcsón adják, akkor az úgynevezett "fake" kártya.
Bármilyen memóriát is veszel az ebay-ről, mindenképpen teszteld le tényleges használat előtt.
Egy silány táp elég, hogy a gépben lévő HDD-ket tönkre tegye.
A "nekem még nem volt bajom vele" állítás hibájára könnyű fényt deríteni, hogy ha végiggondolod, hogy mivel még sosem haltál meg, akkor abból következik, hogy örökéletű vagy...
Persze nem kell elfogadni, tárolhatod memória kártyán a képeket (nem az én pótolhatatlan családi képeim fognak elveszni), csak akkor miért kérdezel?
Tanács: A kínai bármilyen márkajelzést rányomtat neked a kártyára - kis felárért, még a saját logódat is. Ha biztosan márkás kártyát akarsz venni, azt üzletben tedd, bontatlan, hologramos matricával ellátott csomagolásban.
Párom mindig úgy használja, hogy a külső vinyó is pörög, ha bekapcsolja a gépet. Szóval ha veszek egy külsőt és csak akkor használom, mikor kell, akkor tovább bírja.
Hát akkor honnan tudhatom, hogy valóban minőségi? Angliában élek, és csak angliai eladótól veszem a kártyát, a kínaiakat ki szoktam lőni. Aukción veszem, 0.99-fontról indul ingyenes kiszállítással és csak a bidelőken múlik, meddig megy el az ár. Ugyanaz az eladó buy it now-ba is elad, 16 gigás kártyát 15 font körül. Aukción meg megveszem 4 fontért. Akkor most az fake? Ha az eredeti matrica van rajta eredeti csomagolásban nem kéne, hogy fake legyen.Ennyi erővel minden az. Akkor most a Hp laptopom is fake, amiről pöntyögök?
Az angol eladó vajon nem tudja a kínaitól megvenni a hamisítványt? Dehogynem. Szóval a lokalizáció, még nem biztosíték.
A csomagolás és a matrica ad némi biztosítékot, bár azt ugye a kiszállítás után tudod csak ellenőrizni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!