Hogyan szabadulhatnék meg ettől a vírustól?
A tegnap bekerült egy olyan vírus a pen-drive-ra, amely mindent rejtett fájlba tesz, és csak egy link látható. Ha erre kattintok, az AVG-vírusölő vírust észlel, le is törli. A dokumentumokat sikerült kimentenem, leformáztam a stick-et, de ahányszor visszateszem a gépbe, mindig megjelenik rajta a link. Nem csak gyorsformázással próbálkoztam. A Partition Magic-kel többször is leformáztam egymás után más-más fájlrendszerbe, de amint visszateszem a gépbe, és másolok rá akármilyen adatot, amikor újra visszateszem ott a vírus.
A gépet többször is átvizsgáltam AVg-vel, Malwarebites-szel, Kaspersky-vel, egyik sem lát rajta vírust. Formázás után a sztik is ures, ha visszateszem a gépbe, azonnal megjelennek rajta különböző összevissza nevű fájlok.
Próbáld ugyan ezt megcsinálni, de előtte frissítsd az AVG-t, és a MalwareBites-t a legfrissebb verzióra, majd utána szüntesd meg a netet (kihúzod a gépből).
Utána először a gépet ellenőrizd át amit az előbb leírtam, majd utána dugd be a PenDrive-ot és azt is (formázás is mehet utána)
Jobb ötletem nagyon nincsen :/
Szia.
Nagy valószinűség szerint a gépen van a gond. (virus vagy féreg a memóriában)
Elvileg ezzel a parancsikon virussal a nod32 megbirkózik, tehát futtas egy off-line nodod, és nézd meg mit talál : [link]
Ha ez nem müködne egy másik off-line kereső, Dr.Web CureIt!® : [link]
És legvégül a combofix : [link]
Mindkét eszközön, gépen is és a pendrivon is futtasd a viruskeresést/virusirtás.
Sok sikert.
üdv.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!