Hogy lehet olyan virustól megszabadulni amit nem ismer fel sem a Microsoft Security sem az Avast?
Egy barátom filmet akart letölteni a gépemen, de helyette valami csúnya virus jött le. Ahogy a film letöltődött megjelent a "windows intéző müködése leállt" ablak, megpróbál újra indulni az intéző, de újra leáll. Ez megy a végtelenségik, nem is enged semmi csinálni, még egy startmenüt se tudok nyitni, csak ctr-alt-deleteel tudom ujra indítani a laptopot.
Újra indítottam csökkentett módba, így működik.
Csináltam microsoft security-vel elemzést, nem talált semmit. Leszedtem az Avastot az csökkentet módban nem is enged vírust keresni, normál módban indításkor elindul de nem talál vírust.
Csináltam rendszer visszaálítást, de a probléma nem szűnt meg.
A film ikon szerint vlc fájlként jelenik meg, de törölni nem tudom. Rámegyek a törlésre kiírja hogy "felkészülés a következő műveletre: ujrahasznosítás" de nem történik semmi. Tulajdonságokat nem engedi megnézni.
Próbáltam TotalCommanderrel is törölni, de úgy sem engedi.
Viszont TotalComanderben dupla kattintással elindítja a filmet, tehát lehet hogy nem is az a fajl a virusos, de mindegy is nem tudom törölni.
Mit tudnék csinálni? Esetleg valami az említetteknél jobb, ingyenes vírus írtó?
Az a baj hogy jelenleg nem jöhet szóba az újratelepítés, mert nincs telepítő cd-m, a tesómnál van már szóltam neki, de mostanság nem fog jönni, kitudja mikor kerül hozzám a cd.
Tehát ha van valami remény újratelepítésen kívül, akkor megpróbálkoznék, de már kifogytam az ötletekből.
Nem lehet mást tenni, mint újratelepíteni azt a gépet, ha Ransomware, akkor még az adatokat se lehet kimenteni. Ez a legújabb aljasság, aki sajnálja a pénzt megbízható, stabil fizetős védelemre, mindenféle vacakot letölt, az sajnos így jár.
Hiába próbálnád online scannerrel, megnyitni sem engedné. Letölteni végképp nem. De próbáld meg.
Köszönöm a válaszokat.
Az eset talált 6 különböző win32-t de a probléma változatlan.
Szerencsére csak 2 oldalnyi word dokumentumot vesztek, azt meg hagyom is. Nem kísértem a sorsot, kitudja milyen alattomos dögöt kaptam, inkább újra gépelem majd. :)
Ez a tanuló pénz, többet senkit a gép közelébe ne engedek.
Viszont mostmár imádkozok hogy tényleg vírus legyen, mert apám a fülembe ültette a bogarat hogy lehet hogy nem is vírus hanem valami mechanikai probléma van, memoria, vinyó vagy ilyesmi, akkor viszont az újra telepítés sem ér sokat, csak a szerviz.
A "6 különböző Win32" nem más, mint hat trójai.
Mindenképpen szerezz be stabil, erős védelmet a gépedre, nekem hosszú évek óta Eset Smart Security van a gépemen (6, 7, most éppen 8). Nem sajnáltam rá a pénzt, mert aki játszik és filmeket tölt le, annak erre van szüksége.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!