Raid 0, eltérő meghajtóméret esetén. Hogyan kell beállítani?
Hali
Tudok olyat csinálni windows alatt, hogy van 5 HDD a gépemben, mindegyikről leszedek kb. 100Gb-ot és Raid 0-ba kötöm majd erre telpítek windowst? szoftveres megoldás érdekelne, ha lehetséges?
A fent maradó területet tudom adattárolásra használni ill. egyéb particiókat létrehozni rajtuk? Lényeges dolog nem menne rá, csak sebesség / teljesítmény növelés miatt érdekel a dolog.
Ilyet nem lehet csinálni. Szoftveres raid-re meg nem is hiszem hogy lehet win-t telepíteni.
Szoftveres RAID0-t létre lehet hozni különböző méretű disk-ekkel, de ott a legkisebb méretű lesz a mérvadó, a többi hely kárba vész.
Kösz az óta már pro vagyok :D
Raid 5 lehetne simán csak le kellene szedni a drivert... ott meg valami f* ami: "To support Intel's 3rd Generation (Ivy Bridge) CPU, corresponding BIOS and illesztőprograms update are required."-t ír ami i7-2600k val nem olyan szerencsés... :S Elvileg van valami UEFIBEN-azt megnézem. Win7 alatt összekötöttem külön meghajtókat mellé lemezkezelésben... Raid 0 5x sata mindegyik** winyóból leszedtem 0,5 TB-t ami a legkisebb azt feltette 450/800 Mbps fölé (kicsit instabil...), a fent maradó helyen tudtam particiókat létrehozni, kezeli is... igazából most egy i7-3770k kellene, azt jó lenne a raid 5, azt van 5 vegyes winyom, eladom ssd-vel együtt amin sosincs semmi beszerelek 1 Tb. 6-ot van 2x sata III, meg 4 sata II, a SATA III ra menek a parity részek (ezt még el kell tervezni esetleg ha van 5 let?)....de lényeg, hogy:
JÓ LESZ XD
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!