Lehetséges, hogy ellopják az adataimat: email, viber uzenetek, fotok stb. úgy, hogy egy hálózaton van összekötve több gép? De az én gépem még jelszóval is védett
Nemrég olvastam egy legújabb, kémkedésre kifejlesztett vírusról, de nem találom a cikket. Azt a vírust meg sem találják a keresők és még a HDD formázása után is megmarad. Csak a HDD cseréjével irtható.
Ezért én sosem tárolok HDD-n fontos dolgokat, mondjuk banki adatokat. Hanem pendrive-on, amit csak addig helyezek a gépbe amíg például egy banki átutalásnál szükség van az adatokra. A HDD-n csak olyan dolgok vannak amivel nem tud kárt okozni az aki netán böngészne rajt. Így már nyugodtabban vagyok online bármeddig.
#2, ez szép, de hol olvastad, hogy a pendrive nem lehet vírusos és a pen drive nem hibásodhat meg?
Mi garantálja, hogy a "bank adataidat" nem lopják el, amíg benn a pen drive? Egyáltalán milyen bank adatot kell pen drive-on tárolni?
Nem én akarok lenni a gonosz, aki elmondja, hogy a Télapó nem létezik, de megteszem: hamis biztonságérzetbe ringatod magad.
Kérdező: lehetséges. Ha biztosra akarsz menni, akkor:
1.) csinálj egy teljes újratelepítést, egy megbízható oprendszerrel (az XP már nem az)
2.) felteszel tűzfalat, vírusirtót
3.) az összes létező helyen cseréled a jelszavaidat
mutass róla képet és nézd meg a gép tulajdonságait
szerintem más lehet ,esetleg tcp/ip protokolba nem nyúlkáltál
Nem lehetséges, hanem ez így működik. A szerverek mindent megőriznek arról, amit online csinálni.
0. lépés: szabadulj meg a "barátodtól".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!