Kezdőoldal » Számítástechnika » Biztonság » Lehetséges, hogy ellopják az...

Lehetséges, hogy ellopják az adataimat: email, viber uzenetek, fotok stb. úgy, hogy egy hálózaton van összekötve több gép? De az én gépem még jelszóval is védett

Figyelt kérdés
A hálózatoknál látok egy másik gépet megjelenni, ez egy itthoni gép egyébként
2015. febr. 24. 12:20
1 2
 1/12 A kérdező kommentje:
ha lekapcsolom a wifit akkor eltűnik ez a másik gép, de ha bekapcsolom, akkor ujra megjelenik
2015. febr. 24. 12:21
 2/12 anonim ***** válasza:

Nemrég olvastam egy legújabb, kémkedésre kifejlesztett vírusról, de nem találom a cikket. Azt a vírust meg sem találják a keresők és még a HDD formázása után is megmarad. Csak a HDD cseréjével irtható.

Ezért én sosem tárolok HDD-n fontos dolgokat, mondjuk banki adatokat. Hanem pendrive-on, amit csak addig helyezek a gépbe amíg például egy banki átutalásnál szükség van az adatokra. A HDD-n csak olyan dolgok vannak amivel nem tud kárt okozni az aki netán böngészne rajt. Így már nyugodtabban vagyok online bármeddig.

2015. febr. 24. 12:33
 3/12 Tengor ***** válasza:

#2, ez szép, de hol olvastad, hogy a pendrive nem lehet vírusos és a pen drive nem hibásodhat meg?

Mi garantálja, hogy a "bank adataidat" nem lopják el, amíg benn a pen drive? Egyáltalán milyen bank adatot kell pen drive-on tárolni?

Nem én akarok lenni a gonosz, aki elmondja, hogy a Télapó nem létezik, de megteszem: hamis biztonságérzetbe ringatod magad.

Kérdező: lehetséges. Ha biztosra akarsz menni, akkor:

1.) csinálj egy teljes újratelepítést, egy megbízható oprendszerrel (az XP már nem az)

2.) felteszel tűzfalat, vírusirtót

3.) az összes létező helyen cseréled a jelszavaidat

2015. febr. 24. 12:41
 4/12 anonim ***** válasza:

mutass róla képet és nézd meg a gép tulajdonságait

szerintem más lehet ,esetleg tcp/ip protokolba nem nyúlkáltál

2015. febr. 24. 12:43
 5/12 A kérdező kommentje:
igazából a barátom töri fel a gépemet, ha jól sejtem, de ez lényegtelen is most ide, csak azért írom le, hogy jobban tudjatok esetleg segíteni nekem. Szóval lehetséges, hogy a szerveren megmarad minden amit én olvasok, írok , feltöltök , megnyitok? Van egy itthoni asztali gép, az is rá van kötve a wifire és én is rácsatlakozok a wifire laptopról, de látom , hogy megjelenik a másik gép a laptopom hálózat listájában, de akkor a telefonom vagy a barátom laptopja miért nem látható soha?
2015. febr. 24. 12:56
 6/12 Tengor ***** válasza:

Nem lehetséges, hanem ez így működik. A szerverek mindent megőriznek arról, amit online csinálni.

0. lépés: szabadulj meg a "barátodtól".

2015. febr. 24. 12:59
 7/12 A kérdező kommentje:
De akkor mi értelme az email jelszavamnak vagy a gépem jelszavas védelmének? Nem lehetne valahogyan lecsatlakozni a szerverről és wifiről és újra csatlakozni? nem oldaná meg ?
2015. febr. 24. 13:10
 8/12 anonim válasza:
Ha egy hálózaton van összekötve több gép, akkor azokat láthatod a hálózaton belül.Ezek a helyi hálózatok.Az, hogy melyik látszódik a hálózaton, az a gép beállításától föügg. Valószínű a szerver így van beállítva, a mobil és a mások gép meg nem.
2015. febr. 24. 13:14
 9/12 A kérdező kommentje:
És akkor mint a számítástechnikához nem egészen értő ember, így nem tehetek semmit? A saját gépemen nem tudom beállítani, hogy csak a gépemen maradjonak meg az információk?
2015. febr. 24. 13:23
 10/12 anonim válasza:
nem hinném, hogy a szerver lenne a kakkukktojás. helyi hálózat=LAN (local area network) Meg kell változtatni a számítógépeden a bejelentkezési jelszót és akkor senki és semmi nem férhet hozzá. mivel minden a gépeden tárolódik. nekünk egyetemen több száz gép és mappa volt megosztva a LAN-on.
2015. febr. 24. 13:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!