Kezdőoldal » Számítástechnika » Biztonság » Milyen kártevő irtót javasolto...

Milyen kártevő irtót javasoltok? [Ingyenes]

Figyelt kérdés

Ingyenes program kellene ami kiírtja a kártevő a számítógépem lassító vírusokat. Search&Destroy-t ismerem, de valami más kellene.

A válaszokat köszönöm előre is!

2014. dec. 22. 14:41
 1/4 belapus ***** válasza:

Ingyenes vírusirtók:

360 Internet Security,

Ad-Aware Free Antivirus+,

Avast,

AVG,

Avira Free,

Bitdefender Free,

Comodo AV vagy IS - ez utóbbi tűzfalat is tartalmaz,

Microsoft Security Essentials ( Windows 8 esetében már a Defender része ),

Panda Cloud.

Nem vírusirtó, de lehet erre gondoltál:

Malwarebytes Free.

Némileg konkrétabban:

Avast VAGY Comodo ÉS Malwarebytes Free.

2014. dec. 22. 14:49
 2/4 A kérdező kommentje:

Először is köszönöm a választ! :) Nehéz ezeket használni, vagy nem kell félnem, hogy elrontok valamit?

Egyébként, ha lent van a Microsoft Security Essentials, és a Search & Destroy, akkor nem szabad letölteni mást ugye? Mert 2 vírusirtó nem lehet egy gépen, vagy rosszul tudom?

Köszi ezt a választ is!

2014. dec. 22. 15:05
 3/4 belapus ***** válasza:

A különböző AV-k alapbeállítása nagyjából megfelel egy átlagos felhasználónak.Amit azért érdemes megnézni a beállítások között, a megtalált kártevőket első lépésként a Karanténba érdemes tetetni, és ha a későbbiekben nincs probléma a számítógéppel, akkor lehet törölni.Az ok: ritkán ugyan, de előfordul, hogy egy hiba folytán, egy fontos rendszerfájlt töröl a vírusirtó, és ilyenkor lehet, csak az újratelepítés segít.Szerencsés esetben viszont, ha csökkentett módban elindul a gép, a Karanténból visszaállítható a fájl.

Két vírusirtót nem szerencsés egy gépre telepíteni, de fura módon - Windows 8-tól ! - a Defender ( benne az MSE ) megléte nem feltétlenül zavarja a másik AV.Persze valószínűleg kikapcsolja - az ESET SS7 és SS8 így tesz -, de nem reklamál, mint más vírusirtó esetében. Legtöbbször ilyenkor fel sem hajlandóak települni.Néha még a regisztrációs adatbázisból is törölni kell minden nyomát a régebbi AV-nek.

A SpyBot 1-es verzióját használtam anno, a 2-est nem ismerem.Ez speciális károkozók ellen véd - ahogy most utána olvastam -, ezért helyette inkább a Malwarebytes AntiMalware-t ajánlanám.Igaz, az ingyenesnek nincs valós idejű védelme, mint a SpyBotnak.

2014. dec. 22. 19:19
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszi a választ, bocsi, hogy ilyen későn, de akkor ha most fent van a Search & Destroy kártevőirtónak, vírusirtónak pedig a Microsoft Security Essentials, akkor a Marwelbytes-ot feltelepíthetem?
2014. dec. 25. 10:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!