Milyen kártevő irtót javasoltok? [Ingyenes]
Ingyenes program kellene ami kiírtja a kártevő a számítógépem lassító vírusokat. Search&Destroy-t ismerem, de valami más kellene.
A válaszokat köszönöm előre is!
Ingyenes vírusirtók:
360 Internet Security,
Ad-Aware Free Antivirus+,
Avast,
AVG,
Avira Free,
Bitdefender Free,
Comodo AV vagy IS - ez utóbbi tűzfalat is tartalmaz,
Microsoft Security Essentials ( Windows 8 esetében már a Defender része ),
Panda Cloud.
Nem vírusirtó, de lehet erre gondoltál:
Malwarebytes Free.
Némileg konkrétabban:
Avast VAGY Comodo ÉS Malwarebytes Free.
Először is köszönöm a választ! :) Nehéz ezeket használni, vagy nem kell félnem, hogy elrontok valamit?
Egyébként, ha lent van a Microsoft Security Essentials, és a Search & Destroy, akkor nem szabad letölteni mást ugye? Mert 2 vírusirtó nem lehet egy gépen, vagy rosszul tudom?
Köszi ezt a választ is!
A különböző AV-k alapbeállítása nagyjából megfelel egy átlagos felhasználónak.Amit azért érdemes megnézni a beállítások között, a megtalált kártevőket első lépésként a Karanténba érdemes tetetni, és ha a későbbiekben nincs probléma a számítógéppel, akkor lehet törölni.Az ok: ritkán ugyan, de előfordul, hogy egy hiba folytán, egy fontos rendszerfájlt töröl a vírusirtó, és ilyenkor lehet, csak az újratelepítés segít.Szerencsés esetben viszont, ha csökkentett módban elindul a gép, a Karanténból visszaállítható a fájl.
Két vírusirtót nem szerencsés egy gépre telepíteni, de fura módon - Windows 8-tól ! - a Defender ( benne az MSE ) megléte nem feltétlenül zavarja a másik AV.Persze valószínűleg kikapcsolja - az ESET SS7 és SS8 így tesz -, de nem reklamál, mint más vírusirtó esetében. Legtöbbször ilyenkor fel sem hajlandóak települni.Néha még a regisztrációs adatbázisból is törölni kell minden nyomát a régebbi AV-nek.
A SpyBot 1-es verzióját használtam anno, a 2-est nem ismerem.Ez speciális károkozók ellen véd - ahogy most utána olvastam -, ezért helyette inkább a Malwarebytes AntiMalware-t ajánlanám.Igaz, az ingyenesnek nincs valós idejű védelme, mint a SpyBotnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!