Kezdőoldal » Számítástechnika » Biztonság » Krémpogikat tudnak levélben...

Krémpogikat tudnak levélben satolt fájlként küldeni? Csipogott a gépem, gondolom elkapta a vírust.

Figyelt kérdés

csak kíváncsi vagyok, hogy most akkor belelátnak a gépembe?

(amúgy nem tudommegnézni, mert angol a vírusirtóm(németül tudok csak)

2014. nov. 27. 19:44
1 2 3
 11/28 A kérdező kommentje:
mert az m18 mit jelent, meg a 16..???
2014. nov. 27. 21:23
 12/28 T/Z ***** válasza:

Ja, h ez egy német nyelvű telefonszála, vagyis azt hitted az, és ezért nyitottad meg a mellékletet.

Ez gmailre jött?

Mert akkor jelentsd a levelet a gmailnek (google), h ez spam, és ők majd foglalkoznak vele.

Egyébként nem tudom, mi az az ingyen sms oldal.

Azt hittem onnét csak sms-eket lehet küldeni, nem tudtam, h emaileket is. Bocsi, ebben az ingyensms dologban nem vagyok otthon, sosem voltam rászorulva ilyenekre. :/

Ha meg a haragosod küldte, akkor úgyse tudsz ellene mit tenni.

Kezd el használni egy olyan másik email címet, amit nem ismer.

A másik.

A mellékletet letöltötted a gépedre, ugye?

Mi volt a kiterjesztése?

Mert már abból lehet tudni, h valami nem stimmel.

Mert gondolom nem pdf volt, pedig a szövegben erre hivatkoztak.

Esetleg a fájl neve volt "valami.pdf.exe",

amiből az exe nem látszik, ha csak alap nézetben vetünk egy pillantást a letöltésekre, így elhitted, h pdf.

2014. nov. 27. 21:26
 13/28 T/Z ***** válasza:

Az MI6 az az angol titkosszolgálat egyik részlegének rövidítése.

Csak vicceskedett a kommentelő.

Olyasmi, mint a CIA.

James Bond is MI6-os ügynök. :)

2014. nov. 27. 21:29
 14/28 T/Z ***** válasza:

"itthon azt mondták ne jelentsem fel a kinti rendőrségen, mert "jobb ha a fenekemen maradok" a németek úgy is a németet védenék, ügyvédre se lenne pénzem, stb"

Ez marhaság, odakint pont, h komolyan veszik az ilyet, csak itt nálunk tartunk még a digitális középkorban, örülök neki, h hivatalos helyeken is csak ennyi eszük van az ügyintézőknek . :(

"jobb ha a fenekemen maradok" na ezért nem halad ez az ország semerre sem, mert ilyen begyöpösödött, maradi, buta kretének ülnek döntéshozó pozíciókban. :((

Ha még több email jön tőle, jelentsd csak, az ilyen elborult megérdemli.

2014. nov. 27. 21:34
 15/28 A kérdező kommentje:

freemailbe kaptam

nincs a "Downloads-ban" asszem ez a letöltések..11.21-ei dátumú az utolsó letöltésem, nem mai

a gépemúgy nyitja meg a freemail fiókomba érkezett fájlokat, hogy első kattintásra leteszi egy kis kockába és arra megint kattintani kell külön a megnyitáshoz, amikor meghallottam a csipogást, ezt a kiskockát gyorsan bezártam irtelen, nehogy megnyissa, töltse, vagy aktivizáljon bármit.

2014. nov. 27. 22:00
 16/28 A kérdező kommentje:

¤4 amúgy IP címmel be lehetne azonosítani a gépet, mert nagy százalékban feltételeem, hoyg amilyen h*lye a sajátjáról küldte, de komolyan.

¤12 ha beírom a böngészőbe a mail cím kukac utáni részét amiről jött a vírus(danielaloesch.com), az egy szimpla üzenet küldő oldalra vezet át, félremondtam, nálunk a ingyensms oldalak a divatok, náluk van elektronikus üzenetküldésre is lehetőség ilyen portálokról (az már angol lehet értitek)

ezt fogja kidobni

[link]

2014. nov. 27. 22:06
 17/28 A kérdező kommentje:
*afreemail fiókomba érkezett CSATOLT fájlokat, nyitja meg úgy, hogy előbb leteszi lntre kiskockaként és külön nyitni kell még egyszer
2014. nov. 27. 22:08
 18/28 A kérdező kommentje:
sőt, most tűnik fel, hogy nem is csatolmányként jött, hanem egy link a levél közepén (ez a kék színű szöveg):"Telefonrechnung Telekom November. " volt amire kattintva bejelzett a gép
2014. nov. 27. 22:25
 19/28 A kérdező kommentje:

kattintottam a levélelemésre, erről a sorról, ami a vírust hozta ezt írja:

<a href="http://www.abeuk.com.vn/wp-includes/TgUwHrqak2RPv" target="_blank">Telefonrechnung Telekom November</a>

valaki érti?mert megnyitni nem merem az "abeuk.com vn" oldalt

2014. nov. 27. 22:28
 20/28 A kérdező kommentje:

valaki olvassa??? egy kérdés.

szerintetek, ha beviszem a rendőrségre, majd elemzik melyik gépről jött és megküldöm a német Telekomnak?

idióta ötlet?

2014. nov. 27. 22:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!