Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » "Csipogott" már be TB kártyád...

"Csipogott" már be TB kártyád úgy, hogy közben tudtad te is, hogy rendezetlen?

Figyelt kérdés
Mi történt?
2013. máj. 10. 19:01
 1/10 anonim ***** válasza:

Fura ez a kérdés, de megpróbáltam felfogni. :)

Szóval nem volt fedezve a Tb-m, el kellett mennem dokihoz mindenképp mert dögrováson voltam. Erre a doki vizsgálat közben szólt, hogy Ő ellát engem, de ne lepődjek meg, ha a Tb. kiküldi nekem a számlát. Mondtam jó, csak gyógyíts meg... :) Számlát lekopogom sosem kaptam.

2013. máj. 10. 19:06
 2/10 anonim ***** válasza:
Igen. Kérdezte a doki, hogy tudok-e róla, hogy rendezetlen a tb-m, mondtam, hogy igen, aztán mosolygott egyet, és ennyiben maradtunk. Mondjuk ő a háziorvosunk, elég jó a viszonyunk, szóval kezdettől nem volt sok esélye, hogy majd pont ő jelentget az adóhivatalnak.
2013. máj. 10. 19:09
 3/10 A kérdező kommentje:

Akkor megúsztad :)

és mennyi ideig nem volt rendezve? mennyiről küldtek volna számlát?

Sürgősen orvoshoz kell mennem,de tudom,hogy rendezetlen... :/

mondjuk ha eddig nem kaptam róla papírt,h "lebuktam" :D ,akkor becsipog egyáltalán?? nem lehet h zöld lesz? :D

2013. máj. 10. 19:10
 4/10 A kérdező kommentje:

Képesek erre az orvosok?

Mármint én fiatal vagyok,lány vagyok,szép vagyok :P ha szépen mosolygok van esélyem?

Eddig igaz csak 1x voltam nála,nem emlékezhet rám

2013. máj. 10. 19:12
 5/10 anonim ***** válasza:
2. vagyok. Az OEP nem küld számlát semmiféle kezelésről, legfeljebb a havi egészségbiztosítási járulékot hajtja be visszamenőleg. Ráadásul nem automatikusan értesül arról, ha valakinek nincs rendezve a tb-je, hanem a dokiknak van bejelentési kötelezettségük, ha pirosat jelez valakinek a rendszer, amit aztán a mentalitásuk szerint vagy megtesznek, vagy nem.
2013. máj. 10. 19:13
 6/10 A kérdező kommentje:

hát nem tudom... :(

lehet el kellene mennem inkább magándokihoz.

2013. máj. 10. 19:16
 7/10 anonim ***** válasza:
Bárcsak mindenkin behajtaná az OEP. Tőlem bezzeg borsosan levonják az ilyenek miatt... a bűnöm pedig annyi, hogy dolgozom.
2013. máj. 10. 20:09
 8/10 A kérdező kommentje:
Hidd el nem hobbiból vagyok munkanélküli! :(
2013. máj. 10. 20:41
 9/10 anonim ***** válasza:
Hidd el, nem hobbiból dolgozok.
2013. máj. 10. 20:42
 10/10 anonim válasza:
63%

na a félreértések, és a "nem jelentett a doki megúsztam" hülyeségek rendezése végett!

minden keresőképes, nappalitagozatú oktatásban nem részt vevő, törvényi lehetőségek híján fizetésre kötelezett kedves állampolgárnak kötelező a társadalombiztosítási járulék fizetése. ez történhet fizetésből levonva, szociális járulékokból vonva, állam által fizetve, önállóan csekken fizetve.

a helyzet szerencsére változott behajtás terén, míg régen a TB levelezgetett, ma már szerencsére a NAV a behajtó. TB felé jelentési kötelezettsége van mindenkinek, de a befizetéseket a NAV felé kell megtenni. és ők behajtják, visszamenőleg is. szerencsére. igen szerencsére, mert ha a faterra gondolok aki 35 éve fizeti, aztán egy foghúzásra volt eddigi életében szüksége egy meggymag miatt, na ilyen esetben jogosan mondom azt, hogy fizessen is aki használja az EÜ-t, ne azok pénzét lopják akik egész életükben fizetnek. ne nyugodjatok meg, éjszaka nyugodtan se aludjatok, a NAV végzi a nyilvántartásokat. az adóhatóság meg hírhedt a behajtásairól, főleg ha az állam pénzéről van szó.

2013. máj. 13. 19:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!