Az egyik ismerősöm gépe megfertőződött, és most állandóan vírusos E-Mailekkel bombáz. Hogyan lehetne kiíratni a vírust a gépről?
Annyit már megtettünk, hogy az Avast Free-t lecseréltük Eset Smart Security-ra, indítottunk egy víruskeresést, talált 3 vírust, kiírtottuk őket, de még mindig kapom a leveleket. A dolgot nehezíti, hogy a leveleket a GMail-on keresztül küldi...
Egyébként olyan leveleket küld, ami nem létező közösségi oldalakról szól, baráti felkéréseket és "az ismerőseid nem látják a profilképedet" típusú levelet kapok. Egyszer rákattintottam az egyik levelére, de én megúsztam, mert én régebb óta használom az Eset Smart Security-t.
Gyorsan keress viruskergető progikat a neten (Van rengeteg ingyenes is.)
.
Miből gondolod, hogy a kéretlen leveleket (spam) virus okozza?
Malwarebytes ingyenes verziója leszedi az összes kártevőt, ilyenkor érdemes lefuttatni csökkentett módban.
Az emaileket valószínűleg nem vírus küldi, hanem ellopták a jelszavát. Tehát változtasson jelszót mindenhol (főleg ebank, paypal...), ahova az utóbbi időben (évek óta is rejtőzhet a gépén a kém) bejelentkezett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!