Így képes terjedni egy vírus vagy mi volt ez?
Egy vírus képes megfertőzni egy gépet csak annyival ha az a gép felkapcsolódik egy hálózatra és egy másik fentlévő gépről átmegy?
A történetem:
Van a családban három számítógép és az egyiket elkapta a hülyeség és nem tudtuk használni mert 100% on ki volt használva a memória is meg a proci is aztán újratettem de mégsem volt jó, majd megint újra tettem de ekkor már leformáztam minden partíciót na ezután nem volt semmi baj szuper gyors volt még fel nem kapcsolódtam a routerünkre amin fent volt másik két gép is...és utána minden gépet újraraktam teljesen és formáztam minden és utána engedtem fel a hálózatra aztán azóta nem volt ilyen bajom...
Mind a 3 gép wifivel kapcsolódott és kapcsolódik jelenleg is valamint mindhárom gépen win7 home premium volt és van
az mi volt vírus vagy mi? és ha vírus milyen vírus? más is tapasztalt már ilyet?
A router nem fertőződik meg.
Lehet, hogy vírus, lehet hogy valami elkezdett erősen frissíteni. Mivel minden nyomot eltüntettél, elég nehéz mondani bármi okosat.
3 Gép, hasonló felhasználási kör, szokások, lehet bekaptatok valami vírust mind.
Otthon szokták így elbarmolni a gépeket, hogy pendriveon, meg dvd-ken hordozzák egyikről a másikra a fertőzött fájlokat.
@ Tengor: Ezt így ne jelentsd ki, mivel egyáltalán nem kizárt a dolog. Bizony megeshet, ugyan úgy egy operációs rendszer fut rajtuk és ugyan úgy akadnak azokban akár biztonági hibák is.
Lehetett vírus is akár és vannak olyan esetek amikor terjedhet a hálózaton is. Ez nagyban függ az adott kártékony kódtól, illetve az egyes gépek védelmétől, a rendszerek frissességétől.
igazából azért gyanakodtam és mondtam rá hogy ez hálózaton ment át csak nem voltam egészen biztos benne mert leformáztam teljesen az én gépem de tesómét és szüleimét meg nem aztán fel engedtem a netre vagyis felkapcsolódtam a routerre és egyből belevágott a hétszentség, nem tudtam mit kezdeni vele úgy fagyott, aztán megint újratettem de mikor ismét felkapcsolódtam akkor már csak az én gépem üzemelt és a többi ki volt kapcsolva, ekkor már ezek után nem lassult be és kezdett el fagyni, és ekkor jöttem rá hogy így kell megcsinálnom, hogy egyszerre csak egyet és addig a többit ki kell kapcsolni... aztán hogy mindet ugyan úgy megcsináltam hogy csak az a gép volt bekapcsolva amit éppen csináltam és teljesen leformáztam utána egyik gépen sem jött elő ez a dolog, és ennek már több mint egy éve...
annak ellenére hogy egy folyamatot sem mutatta hogy annyira kihasználná mind a proci mind a ram 100%-on volt kihasználva és úgy fagyott hogy semmit sem tudtam vele kezdeni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!