Az ESET tényleg ilyen rossz?
https://www.youtube.com/watch?v=18gHBAkiHIc
+ Saját élmény is fűződik hozzá, hogy nem teljesít valami jól... Letöltöttem egyszer egy kétséges programot, direkt leellenőriztettem a legújabb ESET Smarttal (frissített adatbázissal), és nem volt hajlandó beriasztani. Így csak a program elindítása után jöttem rá, hogy bizony egy adathalász trójaival akad dolgom.
...és mint írtam beállítás függő! Nekem a CCleaner-t is karanténozza ha letöltöm (azaz a tűzfalat ki kell kapcsolnom) pedig az tényleg ártalmatlan viszont a telepítő tartalmaz egy veszélyes alkalmazást! Sok ingyenes program tartalmaz ilyet. elküldöd nekem a letöltő linlet kipróbálnám, felcsigáztál vele...
amúgy vannak tűzfaltesztek, ki lehet próbálni.
Eset erőssége a megelőzés, tisztításban nem annyira jó inkább csak törli a módosított fájlt, de a bajt megelőzni érdemes nem kijavítani x% eséllyel!
Vannak független vírusírtó tesztoldalak is akik rendszeresen próbálják a különféle modulokat, más-más vírusokkal (Független a kulcsszó)
http://www.gyakorikerdesek.hu/szamitastechnika__biztonsag__5..
és akkor már az eset parancssoros vírusírtója ha az önvédelem nem lenne bekapcsolva és valami a vírusírtót is megfertőzte volna:
http://www.gyakorikerdesek.hu/szamitastechnika__biztonsag__5..
"Nem egy díjat nyert már az eset."
Java fizetett,kicsit utána nézel sok mindent megtudhatsz.Bár ez sok vírusirtóra érvényes tud lenni.
ESET erős középmezőny,nincs legjobb vírusirtó.Van erősebbek is persze,ezt eddig is lehetett tudni.
A másik meg: Az ilyen eicar fájlokra nem sokat lehet adni.. Nem azzal kell tesztelni a vírusirtónkat.
Prohardver - Vírusirtó topic. Itt érdeklődj,kérdez ha valamit szeretnél,jobban hozzáértők vannak,mint itt.
Ccleaner pedig toolbara figyelmeztet,nem veszélyes az az alkalmazás abba csupán felesleges,és sokan nem figyelnek oda erre és feltelepítik..
De csak akkor jelez ha annyira szigorúra van beállítva.Ami valóban komoly veszélyt jelent arra alapbeállításon is jelez az ESET!
Nem csak az EICAR-t írtam, A "szigorúra van állítva" -ról meg pont ezt írtam. Nem értem a problémád. A toolbarok veszélyes alkalmazások ( Win32/Bundled.Toolbar.Google.D veszélyes alkalmazás). Olyan egy vírusírtóban nincs hogy felesleges alkalmazás...Olvasd el mégegyszer az írásom!
Valóban komoly veszélyt bármi jelenthet ami fontos kulcsokat módosít a rendszerleíróban és a toolbar csak egy példa erre, de mindegyik otthagyja magát és uninstalláláskor nem változtatják vissza a beállításokat és hibákat generál = újratelepítés. Mégegyszer 2009-ben telepítettem azt amit most is használok!
Ami veszélyes az veszélyes, nem kell túlmagyarázni. Mindenki annyira állítja be a biztonsági szintet amennyire biztonságba akarja érezni magát! Ennek kiiktatása, a biztonság csökkentése eredményezi a videoban látottakat. És mégegyszer leírom 2009-eleje óta nem volt vírusom! persze nem kell mindenkinek mindent elhinni, tanácsot sem kell megfogadni, de akkor mindenki magára vessen és ne a vírusírtót szídja! Több teszt (mint írtam független) bizonyítja az ESET megbízhatóságát! Ezen tesztekből (aki utánaolvas) kiderül az is hogy a legtöbb vírusírtó alapbeállításokon nem jól teljesít! Mint azt írtam is a heurisztikus védelem, az ESET -nék hatványozottan érvényesül és csak a beállításai húzzák vissza a középmezőny élére!
Ezzel nem azt mondom, hogy nincsenek más megbízható vírusírtók, csak személyes tapasztalat és bárki aki azt állítja, hogy rossz az eset, az hazudik, vagy nem ért hozzá! Ennek ellenére sincs 100% -os védelem azért azt is jó tudni, de semelyiknél se...
Akkor kicsit jobban kellene utána olvasnod kedves egyik válaszoló,hogy alapbeállításon is sok védelem jó tud lenni,elegendő tud lenni,mint pl. az ESET szoftverei is.
Ezt Prohardveren is meg mondják,de nekem speciel a termék Supportja is meg mondta...
Bele vagy buzulva a prohardverbe... pont az esetnek volt egy tesztje (nem prohardveres bocs, csak miattad nem fogom megkeresni) ahol alapbeállításokon nem jól vizsgázott, miközben teljes védelemmel az élen végzett (szerintem a középmezőny eleje nem rossz), jópár vírusírtó létezik. Egy vírusírtó tesztnél több mindent vizsgálnak, általánosítani nem lehet, mert valamelyik jobb ebben a másik abban egy erős átlagot vesznek amennyiben nem boncolják (mint pl az AV). Amúgy nem csak a vírusírtót kell beállítani ,de veled nem lehet értelmesen komunikálni, vagy nem érted mi az amit írok, vagy nem értesz a vírusírtóhoz, vagy a szövegértéseddel van gond vagy csak a prohardvert ismered...
off
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!