Kezdőoldal » Számítástechnika » Biztonság » Szerintetek melyik a legjobb...

Szerintetek melyik a legjobb jelszó kezelő/tároló program?

Figyelt kérdés
Elhatároztam, hogy biztonságosabb jelszavakat fogok használni, ehhez pedig egyelőre kéne egy biztonságos hely, ahol tárolhatom őket. Valami olyasmire gondoltam, amibe megadod az oldalt és az E-Mail/Felhasználónév-Jelszó párost. Ezekhez ezután csak egy mesterjelszóval lehet hozzáférni. Az adatokat lehetőleg helyileg tárolja, mert szerintem szinkronizálni, egy felhőben, az interneten tárolni kicsit fura...
2014. aug. 16. 09:04
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:
Nekem nem kell szinkronizálás. Fejben tartom a jelszavakat, a program arra az esetre kell, a elfelejteném. Ezért vetettem fel a lehetőséget, hogy magamnak megírom, mert az mindent tudna, ami nekem kell, kivéve a titkosítást.
2014. aug. 16. 16:23
 12/19 A kérdező kommentje:
Az én programom abból állt volna, hogy beírom neki az oldal címét, az E-Mail/Felhasználónév-Jelszó párost, aztán ezeket csak akkor adja ki, ha megadom a mester jelszót. (Amit egy .bat fájlban tárolna, amihez egy hozzáértő simán hozzáfér, akárcsak a többi adathoz... Ez a batch hátránya.)
2014. aug. 16. 16:30
 13/19 anonim ***** válasza:

"Fejben tartom a jelszavakat, a program arra az esetre kell, a elfelejteném."

Ha már vannak programok, akkor használj bonyolultabb és jóval hosszabb jelszavakat és ne is próbáld megjegyezni őket.

Egy 20-30 karakteres véletlenszerű karakterekből álló jelszó legalább biztonságos is és a program ugyan úgy megjegyzi.

2014. aug. 16. 17:09
 14/19 A kérdező kommentje:
Jó, de ha mobilon szeretnék belépni, vagy egy olyan gépen, ami nem az enyém és nem telepíthetek rá, akkor mit csináljak? Tudtommal a LastPass-ban is fizetős az android szinkronizáció...
2014. aug. 16. 17:18
 15/19 anonim ***** válasza:
100%

Ha csak azért kell, hogy "hátha elfelejtem", akkor írd le őket egy dokumentumba, nyomtasd ki, rakd el valami jó helyre és megvan oldva a dolog.

G.

2014. aug. 16. 17:35
 16/19 anonim válasza:

Már ugyan sok idő letelt a párbeszéd óta, de lenne egy kérdésem.

Jól gondolom, hogy a "szinkronizálos" e-jelszó tárolók valamely szerveren vannak elhelyezve, igaz védett formátumban? Nem jelent ez bizonyos veszélyt is egyben? Én valahogy nyugodtabb lennék, ha "nálam" lenne, PC-én, pendrivon, stb. Persze akkor le kell mondani a "mindehonnan elérési" előnyről.

2015. nov. 1. 12:26
 17/19 anonim ***** válasza:
100%

De, az adataid a jelszórendszerező program szerverein vannak tárolva, persze titkosítottan és igen, megeshet (bár nagyon valószínűtlen), hogy hozzáférnek a rendszer üzemeltetői. Ez viszont nem egyedi dolog, ugyan ezek az aggályok felmerülnek bármilyen felhős rendszernél. Ha kényelmes hozzáférést akarsz, akkor ezt a kockázatot vállalnod kell. (de mint már írtam, annyira csekély az ebből fakadó adatlopás valószínűsége, hogy emiatt hülyeség kerülni minden online szolgáltatást)

G.

2015. nov. 1. 13:21
 18/19 anonim ***** válasza:
100%
Az otthon kinyomtatott papír verziót megeszi a kutya, kimossák a nadrággal, leég a házzal együtt, elviszi a vörösiszap, stb.
2016. febr. 15. 12:55
 19/19 anonim ***** válasza:

...de nem látja az eneszéj, a cionisták, a háttérhatalmak, meg egyetlen jelszókezelő sem.

G.

2016. febr. 15. 14:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!