Kezdőoldal » Számítástechnika » Biztonság » Segítség! Most akkor mivan?

Segítség! Most akkor mivan?

Figyelt kérdés

Na szóval a történt arról szól, hogy interneteztem, mikor hirtelen bejött ez a jól ismert rendőrségi vírus, na most egyből tudtam hogy mi ez, nem tudtam se kattintani se bezárni, ezért ctrl alt dell-el bezártam a chromeot.

Ezután semmi nem történt, nem blokkolta se a gépem se a chrome-t, böngészőt megnyitottam és ment tovább, viszont mintha kicsit akadozott volna a gépem (nem vészesen, lehet h csak beképzeltem), ezért f-secure vírus írtóval 2x is átnéztem, malwareval is de semmit nem talált. Vagyis f-secure talált 5 másik gyanús programot de azokról eddig is tudtam, karanténba helyeztem most ezeket (w32 gemini vagy mi).

1)Akkor most vírusos a gépem a rendőrségi vírus által vagy nem tehát megnyugodhatok?

2)Tulajdonképpen ez a rendőr vírus ez milyen fajta,

trójai, v. valami más?

Vélemények/Tapasztalatok érdekelnek, na meg persze segítség! Előre is köszönöm!:)

2014. aug. 6. 12:36
 1/6 anonim ***** válasza:

Nincs semmi, átellenőrizted az jó, igazából mások azt mondják, érdemes újra indítani is, de sztem fölösleges, én amikor kaptam ilyet csak azt az oldalt zártam be és kész.

Nem lesz ettől semmi problémád. Ez egy gagyi vírus.

2014. aug. 6. 12:59
 2/6 A kérdező kommentje:
köszi, azért még jöhetnek válaszok!:)
2014. aug. 6. 13:07
 3/6 anonim ***** válasza:
Ez nem vírus, hanem egy agresszív popup. Megnyugodhatsz, esetleg telepíthetsz rendes védelmet.
2014. aug. 6. 13:40
 4/6 legly ***** válasza:

"Ez a vírus a ransomware definíciót kapta meg, ami olyan malware, azaz rosszindulatú számítógépes program, amely valamilyen fenyegetéssel próbál pénzt kicsikarni a felhasználóból. Ez rendszerint azt jelenti, hogy használhatatlanná teszi a számítógépet vagy elérhetetlenné a rajta lévő adatokat, és csak pénzért vásárolható meg az a kód, aminek a hatására visszaállítja az eredeti állapotot."

Forrás: [link]

Üdvözlettel

Legly

2014. aug. 7. 11:32
 5/6 anonim ***** válasza:
Igen, ez nem az.
2014. aug. 7. 11:42
 6/6 A kérdező kommentje:
Értem, köszönöm!
2014. aug. 7. 13:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!