Mivan az avastal? Miért van ennyi vírus a gépemen?
Ingyenes avast vírusírtóm van,mindíg frissítve van,de egyszerűen tiszta vírus a gépem.Ezt onnan tudom,hogy fent van a Malwarebytes Anti Malware is,amit lefuttatok 2 naponta,és mindig talál vírust.Egyszer lefuttattam a MBAMet,nem talált vírust,letöltöttem 1 filet,az avast jelezte hogy vírusos,és hogy blokkolta,de a biztonság kedvéért lefuttattam a MBAMet,és tessék,megtalálta a vírust a gépemen amit az avast blokkolt!
Nos nemtudom hogy mit tegyek,egyszerűen dől be a vírus a gépemre!
Mit tehetnék?
Ne használd a Windows tűzfalat, hanem töltsél le ZoneAlarm Free-t vagy Comodot. Aztán futtasd le az ESET Online Scannerét, amit talál, azt töröld. Végül cseréld le ezt az Avastot újra, amelyik naponta többször is frissiti magát.
Tűzfalcsere, Comodo-ra.
Nodot semmiképp se tegyél Avast helyett, nagyon lecsúszott, lassan rosszabb, mint az Avast free!
Ne keverjük a dolgokat. A vírusvédelmi szoftverek önmagukban nem képesek az összes "féreg" bejutását megakadályozni. (sem az avast, sem másik!) Ezért kell kiegészítőként egy hatékony anti-malware, vagy antispyware program is a gépre, mert ezek specifikusan ezekre készültek. A két legjobbnak tartott a "SuperAntispyware és a Malwarwbytes" nevű. Ezeknek az a hátránya, hogy az ingyenes változatukban nincs valós idejű védelem, a férgeket már csak a bejutás után lehet leirtani velük. Amelyik ingyenes és állandó védelmet (real-time protection) nyújt az a Spybot Search and Destroy és a Spyware Terminator.
És még annyit, hogy a tűzfalaknak más a funkciójuk, ne keverjük a vírus -és worm-védelemhez!
Nem értem, valamit nem jól csinálsz. Nekem is Avast van fent, még sosem volt virusom. Én is ellenörzöm a Malwarebytes-el, és tiszta.
Cseréld le a tűzfalad egy erősebbre,(Zonealarm, esetleg Pc tools) és az op. rendszert is frissitsd.
Tehetsz még fel egy Sandboxie-t is, a böngészőt abból nyisd. És ésszel netezz. Így elégnek kell lennie.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!